India Martínez delecta el públic de Cap Roig per partida doble

El recinte es va omplir de gom a gom per rebre l'andalusa

La cordovesa India Martínez es va posar el públic a la butxaca en la seva actuació d'ahir al Festival de Cap Roig davant un amfiteatre ple de gom a gom. 2.118 persones es van aplegar per escoltar el seu darrer llarga durada "Te cuento un secreto" (2016) com també altres temes que l'han acompanyat al llarg de la seva discografia iniciada el 2004 amb "Azulejos de lunares".

L'inici fou fred, davant un públic estàtic i poc participatiu que encaixava amb una artista que es va arrencar amb "La última vez" i "Angel" sense dirigir-se al respectable ni saludar. Fou abans de l'inici del tercer tema on va trencar la quarta paret per tal de mostrar les ganes que tenia de ser a Cap Roig: "Fa uns mesos vaig saltar amb paracaigudes. Fou una experiència meravellosa que et dóna la sensació d'estar volant, deixes anar adrenalina, et sents lliure i feliç. Així és com em sento avui amb vosaltres", va expressar l'artista davant els tímids aplaudiments dels assistents.

"Te cuento un secreto" i "Si te quiero" sumaven ja quatre temes del nou llarga durada i, en aquest últim, algunes palmes van deixar-se sentir des de les grades. Potser és que el micro de la cordovesa estava massa baix i era difícil seguir-la mentre la banda explosionava a cada compàs.

La nota tendre va arribar quan va agafar la guitarra. "Per a molts és un secret que toqui la guitarra però de fet m'ha acompanyat des de molt petita. Avui és un moment especial perquè tot just fa dos anys que vaig començar a utilitzar-la durant els concerts. Quan era petita em tancava a l'habitació i cantava cançons. Un bon dia en vaig compondre una per a un nen que m'agradava i la vaig enregistrar en una cinta de casset. Vaig anar a casa seva, trucar al timbre, deixar la cinta al terra i sortir corrents. Mai més vaig saber d'ell", narrava divertida. India va iniciar allà el romanç amb el públic que embadalit l'ovacionava amb diversos "oles".

 

A post shared by Marc Estarriola (@estarriola) on

Amb "20 vidas" el respectable ja començava a ser més part del concert i amb "Hoy" la grada es va inundar de pantalles enregistrant l'actuació. A partir d'aleshores la performance va anar in crescendo fins un dels moments màgics de la nit: una doble de India Martinez va sortir a l'escenari per a jugar a emmirallar-se mentre interpretava "No todo es casualidad" davant una absoluta mirada de sorpresa de tothom.

Un altre moment de màxima comunió amb el públic fou amb "En el jardin", on l'artista es va atrevir a cantar sense micro i a capella durant gairebé un minut i mig. Una demostració de força, passió i entrega que fou recompensat amb aplaudiments dempeus i crits victorejant-la sense parar.