Inaugurada la faraònica rotonda de la plaça del Sol de Figueres

L'alcaldessa assegura que el giratori resol la mobilitat en un "punt neuràlgic" de la ciutat

 • Els treballs van suposar un entrebanc pel trànsit durant deu mesos
  Els treballs van suposar un entrebanc pel trànsit durant deu mesos
 • Plànol del projecte inicial
  Plànol del projecte inicial
 • La nova rotonda de la plaça del Sol de Figueres aquest matí. ACN
  La nova rotonda de la plaça del Sol de Figueres aquest matí
  Fotos: ACN

Inauguració amb totes les de la llei, amb tall de cinta –lluint les banderes catalana i espanyola- inclòs. L'Estat ha inaugurat aquest matí oficialment la nova rotonda de la plaça del Sol de Figueres (Alt Empordà), que ha suposat una inversió de 776.891,39 euros. El giratori substitueix l'antiga cruïlla que hi havia a l'alçada de la biblioteca de Figueres, on convergeixen els vehicles que circulen per l'avinguda Salvador Dalí i els que entren a la ciutat per l'N-260.

El subdelegat de l'Estat ha recordat que aquesta era "una obra llargament reivindicada" i que, tot i que s'ha "trigat" a fer-la, ja és una realitat. El subdelegat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante ha volgut posar de relleu que la rotonda de la plaça del Sol és també una mostra "de la col·laboració entre administracions".

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, per la seva banda, ha subratllat que el nou giratori "ha de permetre ser centre neuràlgic i distribuïdor de la mobilitat" a la ciutat, "tant d'est a oest com de nord a sud". Felip també ha recordat que la posada en servei de la nova rotonda també suposarà "un canvi" pel què fa a l'entrada cap a la Rambla, perquè coincidint amb el final de l'obra, es canvia el sentit de circulació al carrer Lasauca.

Els treballs del giratori de la plaça del Sol van començar el novembre de l'any passat. Inicialment, es preveia que s'enllestissin en set mesos. Al final, han estat vuit, però Felip ja ha recordat que "aquest petit retard, en una obra pública", no és significatiu.

Titularitat municipal

Aprofitant el seu discurs, Marta Felip ja ha avançat que al mes de setembre l'Ajuntament començarà els tràmits per demanar formalment a l'Estat que li cedeixi la titularitat de l'antiga travessera (la N-IIa). "A partir d'aquí comença una nova etapa per a aquesta carretera, que ha de ser municipal", ha dit Felip.

"Al mes de setembre entrarem en converses amb el Ministeri per veure com recepcionem aquesta via i passa a ser de la ciutat", ha puntualitzat l'alcaldessa. I hi ha afegit: "I com l'Ajuntament es converteix en l'amo d'una carretera que durant molts i molts anys ha servit de general".

El subdelegat de l'Estat ha aprofitat el mateix acte per respondre-li a l'alcaldessa que el compromís de Foment es manté inamovible. "Un cop l'Ajuntament faci el primer pas, que és que el ple n'aprovi la sol·licitud, ens posarem a treballar per fer-ho possible", ha subratllat Sánchez-Bustamante. I ha conclòs: "La sintonia és plena i l'acord també hi és".