Girona celebra l'arribada del Festival del Circ però no invertirà en el museu

Madrenas ressalta el valor afegit que aportarà

Girona considera que l'arribada del Festival del Circ a la ciutat és una "molt bona notícia". De fet, des de que van començar a aparèixer les primeres discrepàncies entre els promotors i el consistori de Figueres, van ser diverses les ciutats que es van interessar per acollir-lo. Des de l'Ajuntament de Girona reconeixen que es tracta d'un festival "que qualsevol ciutat voldria tenir".

La seva alcaldessa, Marta Madrenas, posa en valor "la qualitat que ha demostrat" durant els anys que ha estat a Figueres. "És normal que ens interessi tenir-lo a Girona, porta molta gent i és un actiu molt important", ha declarat.

Una altra cosa és el museu. Madrenas aclarit que de moment el consistori no té diners per deixar als promotors del festival perquè obrin un museu del circ a la ciutat. La batllessa explica que si es tracta d'una iniciativa privada "ho rebran encantats" però descarta fer cap aportació pública.

El govern de Figueres lamenta la marxa

Un cop anunciada la decisió dels promotors del Festival del Circ de marxar de la capital alt-empordanesa per anar a Girona des de l'equip de govern del consistori figuerenc han lamentat la decisió. En un comunicat expliquen que es tracta d'un "fet molt trist" per Figueres, i en fan responsables tant a alguns sectors de la ciutat que "sempre s'hi ha oposat", com aquells partits polítics que hi ha votat en contra "només pel fet de ser un projecte del govern de Marta Felip".

En el comunicat el govern municipal felicita Girona per "fer una aposta pels projectes de ciutat independentment de qui els proposi o governi". L'escrit conclou amb unes paraules expresses de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que desitja "el millor" per els promotors de qui en destaca la "solvència i professionalitat" demostrades a Figueres.

La tramuntana el motiu oficial

El principal motiu del trasllat del festival és, segons el promotor Genís Matabosch, la forta tramuntana que bufa durant el mes de febrer a l'Empordà - el festival se celebrarà del 22 al 26 de febrer al Camp de Mart -. Durant aquesta època de l'any, pot assolir més de 90 quilòmetres per hora de vent continu, que obligaria a suspendre les funcions. "No ens podíem seguir exposant any rere any a que això pogués passar, perquè l'anul·lació d'una representació hauria comportat la ruïna del Festival i la seva mort definitiva", ha precisat Matabosch.

En les sis edicions d’Elefant d’Or hi ha hagut diverses ocasions en què s'han vist afectades pel vent, però només en dies de muntatge o assaigs.