Urbanisme dona el vistiplau al projecte d'obres exteriors del Bulli, que podrà reprendre els treballs

També s'aprova la construcció de dos camps d'entrenament per al Girona F.C. a Vilobí d'Onyar

La comissió d'Urbanisme ha donat el vistiplau definitiu al projecte d'obres exterior del Bulli, que podrà reprendre els treballs tan bon punt tingui la llicència municipal. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha recordat que les obres estan parades perquè no s'ajustaven a les condicions fixades en el projecte del 2012 i s'hi incorporaven noves edificacions com una caseta de vigilància i un pavelló d'accés. Els promotors han presentat un text refós que "actualitza" la remodelació del restaurant de Cala Montjoi per convertir-lo en el . "Han posat al dia el projecte i la possibilitat d'ús d'una zona d'aparcament per a 45 vehicles i el tractaments dels jardins exteriors", ha afirmat. La comissió també a donat llum verda a la construcció de dos camps d'entrenament per al Girona F.C. a Vilobí d'Onyar.
 
L'Ajuntament de Roses va haver de denegar el permís d'obres exterior del Bulli el passat mes de maig perquè els treballs previstos no s'ajustaven a les condicions fixades en el projecte aprovat l'any 2012. A més, aixecava noves edificacions projectades que no complien amb el Pla Especial de la zona, que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus.

Serra ha explicat que, amb el pas del temps, el projecte havia anat patint "modificacions" que al final no s'adaptaven a allò que s'havia aprovat. Serra ha recordat que els promotors tenen permís per ampliar les instal·lacions de l'antic restaurant un 20% però els problemes se centraven, essencialment, en les obres exteriors.

A banda dels edificis, preveuen aixecar una caseta de vigilància, un pavelló de control d'accés i un aparcament amb 45 places. També volen instal·lar plafons a la zona de jardí exterior perquè sigui un espai expositiu. Per Serra, els promotors han presentat un text refós que "posa al dia" el projecte, respectant tots els requisits urbanístics, i podrà tirar endavant. Ara només falta, ha afegit Serra, que Roses atorgui la llicència d'obres definitiva.

El xef i promotor de l'espai, Ferran Adrià, va presentar un projecte complementari després que el març de 2016 li aturessin els treballs que estaven realitzant a l'exterior perquè no tenien autorització. L'objectiu del document era, per una banda, legalitzar els moviments de terra fets fins al moment per adequar els accessos al complex i, per l'altra, incloure-hi els nous espais d'entrada.

Els canvis proposats, però, no es van tramitar de la manera adequada i, per això, el consistori els va denegar el permís. Uns entrebancs que ara superen amb el vistiplau de la comissió d'Urbanisme al text refós final.

Camps d'entrenament per al Girona

La comissió també ha donat llum verda al projecte per construir dos camps de futbol d'entrenament (un de gespa natural i l'altre d'artificial) per al Girona F.C. a Vilobí d'Onyar. Són uns terrenys de 9,2 hectàrees propietat del PGA i estan a tocar de l'AP-7 i de les vies del Tren d'Alta Velocitat (TAV). A més, hi construiran una edificació de caràcter provisional amb 776 metres quadrats per a vestuari, oficines, servei mèdic i gimnàs.

Serra ha exposat que només falta el permís municipal per començar les obres i calcula que es podrien fer aquest mateix agost.

Ampliació de càmping, denegada

Com ja va passar anteriorment amb el càmping Bella Terra, urbanisme ha tombat la intenció del càmping Blanc d'Eivissa per legalitzar les ampliacions il·legals. Serra ha recordat que el POUM de Blanes està tombat per sentència judicial i, amb el planejament actual, no poden donar cobertura legal a aquestes ampliacions. "Hem informat desfavorablement", ha conclòs Serra.