Més de 4.000 infants reben ajuda alimentària de la Creu Roja durant l'estiu

L'entitat organitza casals i activitats durant les vacances escolars a Girona i Santa Coloma

Durant el període de vacances escolars, coincidint amb el tancament dels centres educatius i els seus menjadors, la Creu Roja reforça els seus projectes d’alimentació infantil per garantir que els infants en situació vulnerable també tinguin les necessitats bàsiques cobertes durant aquesta època de l’any. Aquest estiu, 4.020 infants en situació vulnerable rebran ajuda alimentària de l'entitat a través de diversos projectes que l’entitat realitza a la demarcació. També es reforçarà la distribució de targetes de prepagament per tal que les famílies en situació vulnerable puguin comprar alimentes i productes frescos en comerços. Al llarg de l'estiu se'n repartiran a 802 famílies per valor de 100.570 euros. D'altra banda, Creu Roja Joventut ha posat en marxa casals i activitats d'estiu a Girona i Santa Coloma de Farners, on també es garanteix l'esmorzar i berenar a 28 infants.
 
Durant aquesta època de l’any, Creu Roja reforça la distribució de targetes de prepagament, carregades amb fons de la Creu Roja, perquè les famílies en situació vulnerable puguin comprar aliments i productes frescos en comerços de la seva localitat. Al llarg d’aquest estiu, se’n repartiran a 802 famílies, amb prop de 1.975 infants al seu càrrec, per valor de 100.570 euros. Aquests diners estan finançats amb fons propis de la Creu Roja i amb aportacions d’administracions públiques, com ara ajuntaments i la Diputació, així com empreses o donacions de ciutadans.

Moltes d’aquestes famílies ja han rebut ajuda de la Creu Roja durant el curs escolar per garantir la cobertura dels dinars o esmorzars dels infants i joves. Ajudes realitzades a través del pagament de beques de menjador dins el projecte Menjars Als Instis o amb les targetes de prepagaments. Aquestes i moltes altres famílies també rebran targetes de prepagament durant la campanya d’estiu.

Casals i activitats d'estiu

Paral·lelament, Creu Roja Joventut ha posat en marxa casals i activitats d’estiu en dos municipis de la demarcació, Girona i Santa Coloma de Farners on també garanteix l’esmorzar i el berenar a 28 infants. D’aquesta manera, l'entitat també vol posar a l’abast dels infants de les llars amb més dificultats activitats educatives, de lleure i oci durant les vacances.

Aquests dos projecte se sumen als tradicionals lots d’aliments que la Creu Roja reparteix al llarg de tot l’any. Aquest mes de juliol, la Creu Roja ha iniciat la primera fase del Pla d’ajuda Alimentària de la UE de 2017 (durant el primer semestre de 2017 s’ha acabat d’executar la tercera fase del pla corresponent a la convocatòria de 2016). Al llarg d’aquest mes, es repartiran més de 214.592 quilos d’aliments entre 17.193 persones, de les quals 2.017són nens i nenes de 0 a 2 anys.

Els ajuts alimentaris infantils de la Creu Roja s’adrecen prioritàriament a les famílies en situació de "pobresa cronificada" (que porten 3 anys o més amb dificultats) i "severa" (amb ingressos ingressos inferiors a 1.193,3 euros al mes i en llars que són quatre membres.

Són precisament aquests col·lectius amb els que se centra l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil de la Creu Roja. Es tracta d'una campanya que busca el suport de la ciutadania, les empreses i les administracions per aconseguir més recursos. L’Observatori de la Creu Roja ha detectat que un 40% de les famílies ateses per l’entitat en projectes de lluita contra la pobresa pateixen pobresa cronificada i un 80%, pobresa severa segons dades d'aquest 2017.