L'Aeroport de Girona consolida la remuntada guanyant un 26% de passatgers al juny

Ryanair perd quota i Jet2 s'impulsa amb les connexions al Regne Unit

Més brots verds per a l'Aeroport de Girona. A l'abril, el trànsit de passatgers ja va pujar un 30%. Al maig, un 25%. I ara, la terminal de Vilobí d'Onyar ha tancat el juny amb un nou increment. Segons recull l'estadística d'Aena, en comparació amb el mateix mes del 2016, l'augment ha estat del 26%. En concret, hi ha hagut 259.242 persones que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar.

L'augment d'usuaris, però, no ha anat en paral·lel amb el d'operacions. I és que hi ha hagut un descens del 7,7% en els aterratges i enlairaments d'aeronaus. En concret, se n'han fet 2.263. Això, que en principi podria semblar contradictori amb l'increment de passatgers, té una explicació clara: els avions han anat més plens.

Ryanair perd quota

La majoria dels passatgers que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar, com ja és habitual, han volat amb Ryanair. En concret, l'aerolínia de baix cost irlandesa ha transportat el 69% dels passatgers (179.766). Però tot i això, en comparació amb la resta de companyies, Ryanair ha perdut quota (perquè al maig havia transportat el 76% dels turistes).

Qui l'ha guanyada, és precisament, la seva competidora Jet2, que també opera vols amb el Regne Unit. En concret, aquest juny la companyia ha transportat 29.025 passatgers (al maig n'havien estat 18.592). A Ryanair i Jet2 les segueixen, tot i que ja a més distància, Transavia (16.441) i l'operador Thomson (11.880).

També cal destacar l'increment que ha tingut la russa Pobeda Airlines. A partir d'aquest estiu, l'aerolínia ha sumat una tercera freqüència a les dues setmanals que operava amb Moscou. I al juny, aquesta ruta ja ha transportat 4.587 passatgers (gairebé el doble que al mes de maig, quan van ser-ne 2.710).

Pel què fa a rutes, les més sol·licitades han estat Manchester, Weeze (Alemanya), Brussel·les-Charleroi, Londres-Stansted i Birmingham.

Més de 800.000 passatgers

La temporada d'estiu, en què les aerolínies han posat un 25% més de seients a la venda, també s'ha deixat notar en l'acumulat de l'any. De fet, durant el primer semestre del 2017, l'Aeroport de Girona ja suma un 15,6% més de passatgers respecte el mateix període del 2016.

En total, 806.492 persones han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar. I si es miren les operacions, el global també puja d'un any per l'altre. Entre gener i juny del 2017 s'han fet 9.032 aterratges i enlairaments des de la pista de l'aeroport (un 4,1% més).

Per últim, pel què fa al trànsit de mercaderies, durant el primer semestre se n'han transportat 71,83 tones (de les quals, 29,31 només durant el mes de juny).