El 47è Concurs dels Focs d'Artifici de Blanes retrà homenatge al Girona FC

La competició se celebrarà del 22 al 26 de juliol

El Girona FC serà el protagonista indiscutible del 47è Concurs de Focs d'Artifici de Blanes. L'organització ha volgut retre homenatge al club, que enguany ha complert el seu somni de pujar a primer divisió. Per això, es dispararan cada nit tres coets que combinaran els dos colors que identifiquen el club (el vermell i el blanc). D'aquesta manera, Girona i Blanes estrenyen encara més el lligam iniciat fa sis anys amb la signatura d'un conveni de col·laboració. L'any passat, Lloret de Mar també s'hi va sumar.

Els acords permetran que el guanyador del certamen d'enguany, a banda del premi de 6.000 euros, obtingui tres contractes (fer un castell de focs a les Fires de Girona d'aquest any, protagonitzar la festa major de Lloret de Mar el 2018 i participar al concurs de Blanes de l'any vinent).

La signatura dels acords amb les dues poblacions gironines, a més, implica un doble incentiu. Per una banda, tant Lloret de Mar com Girona tenen "garantit" un espectacle de qualitat i, a més, les pirotècnies aconsegueixen una compensació més que s'afegeix al premi en metàl·lic. A l'edició d'enguany, hi participaran quatre companyies espanyoles i una de francesa. Es tracta de la Pirotècnia Vulcano de Madrid; la Pirotècnia Tomàs de València; la Pirotècnia Hnos.Ferrñandez de Murcia; la Pirotècnia Pablo d'Astúries i la Réfie Fêtes Pyrotechnie Harnes de França.

Com a novetat, s'ha afegit un segon premi valorat en 2.000 euros. A més, l'empresa guanyadora també rep un trofeu que reprodueix l'espai natural des d'on es llencen els focs, la Roca de Sa Palomera, realitzada per l'artista Quico Ros.

El veredicte l'emetran els vuit membres de la comissió tècnica i els cinquanta que conformen el jurat popular. L'edició d'enguany compta amb un pressupost de 126.000 euros.

Patrimoni Cultural Immaterial

D'altra banda, els ajuntament de Blanes i Tarragona estan treballant, amb el suport de la Generalitat, per promocionar i donar projecció als dos únics concursos internacionals que se celebren a Catalunya. L'objectiu és aconseguir que se'ls consideri Patrimoni Cultural Immaterial. A més, els dos consistoris també estan estudiant establir algun tipus de premi que pugui unificar les dues poblacions.