Controlada la fuita de gas a un dipòsit soterrat que ha obligat a desallotjar 26 persones a Verges

L'incident ha causat ferides a les mans a una persona

La fuita en un dipòsit de gas propà soterrat al costat d'un restaurant a Verges (Baix Empordà) que ha obligat a evacuar 26 persones i a tallar les tres carreteres pròximes a l'indret dels fets, la C-31, la C-252 i la Gi-634, ha estat controlada cap a dos quarts de vuit del vespre a partir d'una maniobra dels Bombers. L'incident ha tingut lloc cap a un quart de sis de la tarda i una persona ha hagut de ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per ferides a les mans. Les 26 persones que han estat confinades en una zona segura de la població ja han pogut tornar a les seves cases. El dipòsit pertany al restaurant i, segons sembla, el ferit és un operari que treballava a la zona del dipòsit. Probablement, la fuita s'ha produït per una manipulació de l'equip que hi treballava.
 
Sis dotacions dels Mossos d'Esquadra, quatre dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies del SEM s'han desplaçat al lloc. El jove ferit no ha hagut de ser evacuat a cap centre hospitalari.

Segons ha explicat el sotscap de torn dels Bombers, Josep Mateu, uns operaris d'una empresa d'instal·lacions de gas feien la prova de contrast al dipòsit. Es tracta d'una procés de revisió obligatori. Mentre manipulaven el dipòsit, "alguna cosa ha fallat" i, a més, no ha funcionat la vàlvula de seguretat i ha començat a sortir el gas.

"Han intentat aturar la fuita i un operari s'ha lesionat lleument però la fuita era molt gran", ha explicat. De fet, el dipòsit tenia capacitat per a quatre metres cúbics i s'ha buidat totalment en poc més d'una hora i mitja. "Hem mirat de diluir al màxim possible el gas i s'ha evacuat el veïnat per evitar complicacions", ha detallat Mateu.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha explicat que han habilitat dues zones per evacuar els veïns de la urbanització més propera al restaurant. A més, tenien preparat el pavelló municipal per si havien d'acollir desallotjats, tot i que al final no ha fet falta.

Els Mossos d'Esquadra han tallat el trànsit a tres carreteres. "El gas s'escampa per terra i qualsevol vehicle podia provocar una deflagració i un incendi gran, per això s'ha restringit el pas de vehicles", ha explicat el sotscap de torn dels Bombers.

Els veïns ja han pogut tornar a casa. Els Bombers avisen que es tracta d'un tipus de gas que impregna d'olor el mobiliari, la roba i les cortines. "Sentiran olor de gas un parell de dies però només és olor, no hi ha perill", ha conclòs.