El festival White Summer preveu generar un impacte econòmic de 5 MEUR

El certamen generarà un centenar de llocs de feina directes i 500 més d'indirectes

Pals es prepara per acollir un dels festivals d'estiu de referència. El White Summer arribarà el proper 5 d'agost a la seva sisena edició esperant batre rècords. Amb una inversió d'1,3 MEUR, els organitzadors preveuen generar un impacte econòmic a tota la comarca d'uns 5 MEUR. Una xifra que es traduirà en la creació d'un centenar de llocs de feina directes i uns 500 més d'indirectes.

L'esdeveniment va néixer l'any 2012 i des d'aleshores no ha parat de créixer. En només cinc anys, han multiplicat per deu el número de contractacions d'expositors (que enguany arribaran als 450) i restauradors (50). També ha incrementat estrepitosament la xifra de visitants. L'any passat unes 120.000 persones van passar per les instal·lacions del Mas Gelabert i preveuen que aquest estiu s'arribi a les 130.000.

En xifres, la mostra destinarà uns 30.000 metres quadrats per a expositors i 7.000 més per a zona d'aparcament gratuït. També comptarà amb un espai per als més petits de 4.000 metres quadrats. Oferirà 160 activitats, entre les quals hi haurà concerts, conferències i tallers. El festival mantindrà les portes obertes fins al 27 d'agost.