6 anys de presó per el jove que va abusar d'una menor a qui va conèixer a través d'un xat

També haurà de pagar una indemnització de 5.000 euros

L'Audiència de Girona ha condemnat a 6 anys de presó el jove que va abusar sexualment d'una menor a qui havia conegut a través d'un xat. Els fets van tenir lloc el març de l'any passat en un paratge de Maçanet de la Selva.

L'acusat, Jujie Xu, que aleshores tenia 19 anys, havia quedat per veure's amb la víctima –que en tenia 14- perquè fins llavors només havien parlat per Internet. La sentència considera provat que mentre els dos passejaven per una zona boscosa, Xu va intentar mantenir relacions sexuals amb la menor i va acabar obligant-la a fer-li una fel·lació.

A l'hora de condemnar-lo, el tribunal dona credibilitat al relat de la víctima i també considera clau la declaració d'una dona que passejava el gos, que va ser qui va ajudar l'adolescent. A més de la pena de presó, l'Audiència condemna Jujie Xu a passar-se 5 anys en llibertat vigilada i a haver d'indemnitzar la menor amb 5.000 euros.

El cas que ara l'Audiència ha sentenciat va tenir lloc el març de l'any passat. L'acusat, que vivia a Badalona, havia conegut la menor a través d'un xat d'Internet. Els dos van quedar per conèixer-se personalment i, per això, el dia 8 de març Jujie Xu va agafar un autobús fins a Maçanet de la Selva, on hi va arribar cap a les tres de la tarda.

Després que la víctima l'anés a recollir, i segons recull la sentència, com que al poble "no hi ha gaire coses per fer", l'adolescent va proposar a l'acusat anar passejant fins a la Torre de la Marata, on es pot veure una panoràmica de Maçanet. A mig camí, i mentre passejaven per una zona boscosa, l'acusat va dir que estava cansat, es va asseure i va demanar a la menor que fes el mateix.

Com que l'adolescent s'hi va negar, l'acusat la va agafar i "amb ànim de satisfer els seus desitjos lúbrics", la va immobilitzar. Aleshores, "li va fer escollir entre penetrar-la o fer-li una fel·lació". La jove s'hi va resistir, però davant les amenaces de Xu, la sentència recull que l'adolescent "es va resignar a fer-li una fel·lació, ja que es trobava sola en un lloc boscós i no hi havia ningú més".

El processat no va arribar a ejacular, perquè la menor va poder desfer-se'n quan va veure que s'acostava una veïna passejant el gos. L'adolescent va aprofitar el moment per fugir corrents i demanar-li ajuda.

La veïna, "crucial"

A l'hora de condemnar Jujie Xu, l'Audiència dona plena credibilitat al relat dels abusos que va fer la menor. Assegura que la seva versió és "versemblant, persistent i lineal", tot i que al judici l'adolescent es va bloquejar i va necessitar declarar acompanyada per una assistenta social. El tribunal subratlla, a més, que la jove estava molt nerviosa per la situació que va viure i que vol "oblidar-ho tot".

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Teresa Iglesias, també recull que el testimoni de la veïna que passejava el gos és "crucial" a l'hora de provar els abusos. "Les paraules d'aquesta testimoni, molt concises i gràfiques, permeten corroborar i il·lustrar allò que va declarar la víctima", diu la sentència.

Davant d'això, l'Audiència també subratlla que l'acusat, que no va declarar en instrucció, es va limitar a "negar els fets" al judici i només va respondre les preguntes del seu advocat. "Apart d'aquesta negativa dels fets no és capaç de donar cap resposta coherent i lògica", recull la sentència, en relació a Jujie Xu.

6 anys de presó

Per aquests fets, Xu s'enfrontava a 13 anys i mig de presó. A l'hora de condemnar-lo per agressió sexual, però, el tribunal li rebaixa la pena perquè conclou que no s'ha provat que el processat sabés que la víctima tenia 14 anys i era menor.

L'Audiència de Girona imposa a Jujie Xu una pena de 6 anys de presó. A més, el condemna a passar-ne 5 més en llibertat vigilada i l'obliga a indemnitzar l'adolescent amb 5.000 euros pels danys morals. La sentència no és ferma i s'hi pot interposar recurs d'apel·lació davant del TSJC en un termini de deu dies.