El Campus PreBAT de la UdG obre la porta de la recerca als joves de secundària

La Universitat ha augmentat l’oferta inicial per l'alta demanda

Del 26 al 29 de de juny, la Universitat de Girona (UdG) organitza la 7a edició del Campus de Recerca PreBAT adreçat a estudiants que acabin de cursar 4t d'ESO. L'objectiu és oferir un conjunt d'activitats pràctiques que donin als participants una visió general de la recerca que es fa a la UdG i, a la vegada, descobrir vocacions científiques i estimular l’interès pel món de la investigació.

El PreBAT proposa una estada de quatre dies a la Universitat de Girona, en què els participants realitzen activitats pràctiques en els diferents campus (Barri Vell, Montilivi, Centre i Parc Científic) per descobrir la recerca que s’hi desenvolupa.

Aquesta iniciativa és una de les actuacions de la Universitat de Girona destinades a enfortir les relacions de la institució amb l'ensenyament no universitari i aconseguir retenir el talent preuniversitari. 

El campus ha suscitat molt d’interès i ha rebut unes 120 inscripcions per a les 30 places previstes. Així doncs, la Universitat de Girona ha ampliat la oferta i acollirà 40 participants. Les sol·licituds han arribat de tots els punts de la demarcació de Girona i de comarques com Barcelonès i Maresme.

El programa del campus inclou xerrades i tallers amb investigadors com Josep Duran (química), Joan Vergés (filosofia), Climent Frigola (didàctiques específiques), Dolors Berga (economia), Àngel Romero i Josep Olivet (infermeria), Francisco Reina i Ferran Cordón (medicina) o Lino Montoro (enginyeria mecànica), entre d’altres. Els participants també visitaran laboratoris de les facultats i centres de recerca com el de robòtica submarina, el CIRS, al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.