Desallotgen sense incidents del Casal 4 Rius de Girona, ocupat des del 2013

Els Mossos han custodiat la comitiva judicial i els paletes, que han tapiat la finca

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí el Casal de Joves 4 Rius de Girona, ocupat des del juliol del 2013. Durant el desallotjament, no s'han produït incidents ja que l'edifici estava buit.

El jutjat havia fixat per al 26 de maig la primera data per fer fora els joves, però aquell dia van preparar tot d'accions i el desallotjament es va suspendre fins al 19 de juny (el jutjat va donar un marge de 48 hores a partir d'aquella data).

Finalment, aquest matí a primera hora un ampli dispositiu policial s'ha personat a la finca, situada al carrer Sant Josep, al Barri Vell de la capital. Han custodiat tant la comitiva judicial com els paletes, que han estat tot el matí tapiant l'edifici per evitar noves ocupacions. El propietari el va adquirir el 2006 i té previst fer-hi o allotjament o un hotel. El portaveu dels joves, Jordi Alemany, insta l'ajuntament a ajudar-los a trobar un local alternatiu per seguir fent les activitats del casal.

Els joves que des de fa quatre anys organitzen activitats a la finca situada al carrer Sant Josep ja estaven avisats que el desallotjament es produiria del 19 de juny en endavant, ja que el jutjat havia donat un marge de 48 hores. Finalment, els Mossos d'Esquadra s'han personat a la finca a les nou del matí d'aquest dimarts. El desallotjament s'ha fet sense incidents, tot i que els mossos han organitzat un ampli dispositiu per evitar possibles aldarulls.

El portaveu del col·lectiu, Jordi Alemany, ha explicat que dilluns sí que estaven alerta per si es produïa el desallotjament però que aquest dimarts han optat per "supervisar" des de lluny. "Hi ha hagut un gran desplegament policial al qual no hem pogut fer front perquè volíem evitar incidents, els mossos antidisturbis han arribat amb tot de material de protecció i no hem ofert cap tipus de resistència violenta", ha manifestat Alemany. De fet, quan els policies han arribat a l'edifici no hi havia ningú a dins.

Els agents han custodiat tant la comitiva judicial com els operaris que han estat tot el matí tapiant les finestres i col·locant una porta per evitar noves ocupacions. El propietari va comprar la finca el 2006 i, des del 2013, estava ocupada pels joves. Segons afirma Alemany, el propietari tenia un projecte per fer-hi habitatges i també s'havia plantejat construir-hi un hotel de luxe.

Alemany ha recordat que l'Ajuntament de Girona es va comprometre a fer de mediador per aconseguir un nou espai per als joves del casal. Segons afirma, el consistori havia de donar-los un llistat de locals buits (que estiguin en mans de bancs) i negociar amb el l'entitat pertinent que cedís l'immoble als joves. De moment, però, aquestes negociacions no han fructificat.