Guerra oberta contra les banderes blaves de qualitat a les platges

Begur sortirà de l'organisme internacional

L'organització internacional que atorga les banderes blaves de qualitat a les platges del litoral és objecte de polèmica després que aquest any decidís retirar la màxima categoria a les cales de Sa Riera i Aiguablava a Begur (Baix Empordà) que tenien des de fa anys.

El seu alcalde, Joan Manuel Loureiro, ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que sortira d'aquesta organització seguint així els passos dels municipis de l'Escala i Roses (Alt Empordà). "Bandera blava no deixa de ser una marca publicitària. En cap cas és una ISO de qualitat. L'auditoria en aquestes platges és pràcticament inexistent", ha reblat Loureiro qui ha acusat l'entitat de treballar amb manca de rigor i aplicant criteris subjectius.

En el mateix sentit s'ha pronunciat l'alcalde accidental de Roses, Carles Pàramo, el qual ha apuntat que "les banderes blaves no són garantia de res. És un sistema obsolet que va anar molt bé per esperonar els Ajuntaments però avui en dia amb els sistemes d'auditoria diària que existeixen n'hi ha suficient", ha dit. En aquest sentit l'alcalde l'Escala, Víctor Puga, també confina en altres organismes: "la tipologia de platges que tenim aquí s'ajusta més la certificació europea, ens dóna més garanties per acreditar la seva qualitat".

Les platges on aquest estiu onejarà la bandera blava són la de Gifreu i la del Port de Llançà, la platja del Port de la Selva, la d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries, la de Cala Montgó a Torroella de Montgrí, les de Tamariu, Canadell i Llafranc de Palafrugell, la platja de la Fosca de Palamós, les d'Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristus- Ses Torretes de Sant Antoni de Calonge, les de Cala Rovira, Platja d'Aro, Sa Conca de Castell-Platja d'Aro, les de Sant Feliu i Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols. Les de la Mar Menuda i Gran de Tossa de Tossa de Mar. Les de Lloret, Fenals, Sa Boadella, Santa Cristina i Cala Canyes de Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, s'Abanell i Sant Francesc de Blanes.