S'enfronta a 9 anys de presó per ruixar un home amb gasolina i intentar calar-li foc a Empuriabrava

La defensa diu que només el volia espantar perquè debia diners

Fiscalia i acusació particular demanen 9 anys de presó per a un acusat de ruixar un home amb gasolina i intentar calar-li foc a Empuriabrava (Alt Empordà) el 12 de setembre del 2016. L'acusen d'un intent d'assassinat i, també, d'un delicte de lesions per colpejar una dona. Segons recullen els escrits d'acusació, cap a les quatre de la tarda l'acusat va anar a les oficines d'una companyia asseguradora. No era el primer cop que hi anava aquell dia per reclamar el cobrament d'una diners per un sinistre d'un vaixell. Aquesta vegada, però, duia 1,5 litres de gasolina dins una ampolla de plàstic. La va buidar sobre el gerent de l'oficina i, segons les acusacions, va intentar fer servir un encenedor per cremar-lo viu. No se'n va sortir perquè la víctima el va empènyer i el va fer caure a terra. La defensa sosté que l'acusat només volia espantar el responsable de l'asseguradora perquè li pagués els diners. "No se li ha trobat cap encenedor", afirmat l'advocat Joaquim Bech de Careda.
 
Els fets es remunten al 12 de setembre del 2016. Aquell matí, l'acusat va anar a una oficina d'una entitat asseguradora situada al sector Freser d'Empuriabrava. Reclamava uns diners d'una assegurança pel sinistre d'un vaixell i creia que la companyia s'estava retardant en el pagament.

Segons les acusacions, l'home buscava el gerent de l'oficina però, com que no el va trobar, es va encarar amb una treballadora i li va acabar propinant un cop a la cara.

L'empleada el va fer fora de l'oficina. Li va costar, detallen les acusacions, i fins i tot es va haver de protegir amb una cadira per evitar que l'acusat l'agredís de nou. En el moment de marxar, el processat va assegurar que tornaria, i que ho faria per "matar" el gerent.

"L'acusat va complir la promesa a la tarda", indiquen les acusacions. A les quatre va tornar a l'oficina. Duia 1,5 litres de gasolina dins una ampolla d'aigua. "Amb intenció de matar-lo cremant-li viu, li va vessar el contingut de l'ampolla per tot el cos, esquitxant-li també la cara", descriuen les acusacions. També va esquitxar un client que en aquell moment es trobava dins l'asseguradora.

Aleshores, va intentar fer servir un encenedor que duia a la mà per calar-li foc. No ho va aconseguir. El gerent el va empènyer per fer-lo fora del seu despatx i l'acusat va relliscar i va caure a terra abans de poder provocar una guspira per encendre la gasolina.

Com a conseqüència de l'agressió, la dona va patir una contusió lleu a la regió frontal i estrès posttraumàtic. Ha necessitat assistència psicològica i prendre ansiolítics.

Les acusacions sostenen que el gerent ha patit, també, estrès posttraumàtic i ha precisat ajuda psicològica i tractament mèdic per recuperar-se.

Per això, l'acusen d'un delicte d'intent d'assassinat i un altre de lesions. Per al primer sol·liciten 7 anys i 6 mesos de presó, que no es pugui apropar a menys de 500 metres del gerent durant 10 anys i 10 anys de llibertat vigilada. Per les lesions demanen 1 any i 6 mesos de presó. En matèria de responsabilitat, la fiscalia reclama que indemnitzi les víctimes amb 7.000 euros. L'acusació particular ho eleva a 9.000.

La defensa, encapçalada per l'advocat Joaquim Bech de Careda, demana l'absolució. "Al meu representat li estaven denegant el cobrament d'una assegurança i això li va provocar un estat d'excitació", ha explicat. Segons la defensa, l'acusat només tenia intenció d'espantar el gerent i ressalta que ni tan sols ha quedat acreditat que dugués un encenedor per provocar el foc. "Estaríem parlant, com a molt, d'un delicte d'amenaces", conclou.