Puigdemont diu que l'ascens del Girona a Primera demostra que ''no hi ha res impossible''

Aquest estiu es treballarà per començar a adaptar l'estadi de Montilivi

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns a RAC1 que l'ascens del Girona FC a Primera es demostra que "no hi ha res impossible si hi ha voluntat i anem tots junts i endavant". En una entrevista a RAC1, el president de la Generalitat ha posat d'exemple com els seguidors d'antigues generacions de l'equip no veien "ni tan sols com una utopia" que el Girona FC pogués participar en la màxima competició del futbol estatal i creu que "molta gent hauria embogit". Sobre la repercussió que tindrà en l'estadi, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha comentat també a RAC1 que ja hi havia actuacions previstes independentment de si l'equip pujava, com els lavabos de Preferent i la remodelació dels accessos a l'estadi, i que s'està estudiant la instal·lació d'una grada supletòria per a 3.000 persones.
 
Per Puigdemont, la certificació de l'ascens "reconeix una tradició futbolera a les comarques gironines d'alta qualitat" i que aquest èxit "representa una manera de fer i un tarannà de no rendir-se i no donar es per perdut".

"Som un club modest però tenim tota l'ambició del món", ha deixat clar el president de la Generalitat, que ha subratllat que l'equip ha arribat a Primera "per mèrits propis" i que no ha estat "cap accident ni cap casualitat" però també ha demanat "tocar de peus a terra".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona ha celebrat la "dosi i injecció d'orgull de la ciutat i territori" haver assolit la màxima categoria del futbol estatal i ha avançat que l'Ajuntament ja està treballant per adaptar l'estadi a Primera Divisió. Per exemple, s'ha referit a la construcció d'una graderia supletòria per donar cabuda a entre 2.500 i 3.000 aficionats més a la zona de Preferent, tot i que encara s'estan duent a terme els estudis geotècnics per assegurar-ne l'estabilitat i, més endavant, una altra graderia al Gol Nord per a 3.000 persones més, tot i que aquesta darrera ja seria més endavant.

Per motius de seguretat, l'ascens també implicarà que el campus de la UdG perdi alguns aparcaments i per això l'Ajuntament estudia que l'entrada de la ciutat n'aculli de disuassoris. D'altra banda, Madrenas ha assenyalat que la relació amb el Girona FC és bona i ha comparat l'impacte de l'ascens de l'equip amb l'arribada duna empresa "musculada a la ciutat", tenint en compte que ara l'equip quatriplicarà el seu pressupost, fins als 40 milions d'euros aproximadament. L'alcaldessa ha assegurat que també veuria bé l'arribada d'inversors com el Manchester City i Mediapro.