Llívia i Puigcerdà s'uneixen per crear el Festival de Música de Cerdanya

Inclourà actuacions gratuïtes de Manel, Txarango, Andrea Motis i la Vella Dixieland

Els ajuntaments de Llívia i de Puigcerdà s'han unit per coorganitzar la 36a edició del Festival de Música vila de Llívia que canvia el seu nom i passa a denominar-se Festival de Música de Cerdanya. L'alcalde de Llívia, Elies Nova, ha detallat que han estat "un any treballant conjuntament per donar un nou impuls al Festival, reorientant-lo i prioritzant la música clàssica simfònica per davant de la de petit format". El batlle de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha apuntat que volen "donar un nou concepte de festival que inclogui més enllà de la música clàssica, amb jazz i música de fusió i pop-rock catalana". En aquest sentit, Piñeira, ha senyalat que "s'ha fet un salt qualitatiu i quantitatiu important amb un cartell molt potent". Així el nou festival inclourà actuacions gratuïtes del grup Manel, Txarango, Andrea Motis i la Vella Dixieland. La nova mostra compta amb un pressupost de 140.000 euros i té una subvenció de la Diputació de Girona de 20.000 euros.
 
El Festival de Música de Cerdanya ha programat onze concerts, dels quals sis se celebraran a Puigcerdà i cinc a Llívia. Set d'aquests seran de música clàssica i els altres quatre de música contemporània. L'alcalde de Puigcerdà ha apuntat que "la programació de música clàssica del certamen es basa en els classismes, el romanticisme, el segle XX i sempre amb formacions simfòniques".

El Festival obrirà a Llívia el dia 28 de juliol amb l'única actuació gratuïta de Manel, tot i que s'inaugurarà oficialment el sis d'agost amb el concert de la GIOorquestra a Llívia, que interpretarà la 5a Simfonia de Beethoven i la "Inacabada" de Schubert. El festival ss'allargarà durant tot el mes d'agost, combinant els concerts de l'Orquestra Simfònica del Vallès, que oferirà tres concerts; l'Amadeus Chamber Orchestra of Polish Radio, que oferirà dos concerts; un concert final del Cor de Cambra de la Diputació de Girona, i els concerts de música actual. L'alcalde de Puigcerdà ha remarcat que "encara que siguin concerts simfònics de música clàssica ens volem obrir a tothom, per això hi ha un concert de música de cinema per tal d'atreure tots els públics".

Piñeira ha explicat que els concerts de música clàssica es faran en esglésies de les dues viles, mentre que els de música contemporània, que són gratuïts, es faran en espais oberts. Les entrades anticipades als concerts de pagament tindran un preu de 20 euros i 22 euros a taquilla.

L'organització ha contemplat reservar entrades i preus especials per a col·lectius vulnerables de la comarca. Piñeira ha assegurat que volen que "el festival tingui una dimensió social, per això es reserven aquestes entrades per les fundacions que treballen amb persones discapacitades".