Detinguts dos menors mentre intentaven trencar l'aparador d'una botiga de bicicletes a Girona

El seu objectiu era robar-les

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el passat 28 de maig a Girona, dos menors, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.
 
Els fets van passar el dia 28 de maig a la carretera de Barcelona de Girona, on cap a les 3 de la matinada una patrulla de seguretat ciutadana va detectar dos joves al costat de l’aparador d’una botiga de bicicletes.
 
Els agents van identificar els dos joves, que eren menors d’edat, i van veure que estaven amagant una tapa d’embornal i una llanterna, amb la intenció de trencar el vidre de l’aparador. A més, a un d’ells li constava una reclamació d’un centre de menors. Per aquests motius van detenir els dos nois com a presumptes autors d’un delicte de robatori en grau de temptativa.
 
A un dels menors també se’l relaciona amb l’autoria de quatre robatoris més comesos en comerços de Gironès entre el mes d’abril i maig.
 
El primer dels fets va passar el 17 d’abril a la mateixa botiga de bicicletes on, després de fracturar un vidre de l’aparador amb un objecte contundent, van sostreure 3 bicicletes valorades en més de 8.000 euros.
 
El segon dels robatoris es va produir el 8 de maig en una fleca del carrer Abat Oliva de Salt. Cap a les vuit del vespre, un noi va amenaçar a la dependenta i va saltar darrera del mostrador, tirant la caixa enregistradora pel terra. En aquest cas el lladre no es va emportar cap botí.
 
El tercer cas va ser el mateix 8 de maig, en un supermercat de la carretera Barcelona de Girona on, cap a tres quarts de dotze de la nit, l’autor va fracturar el vidre de la porta d’accés i es emportar uns 150 euros en efectiu.
 
El darrer robatori es va produir la nit del 10 de maig en una botiga de bicicletes de la carretera de Palamós de Celrà. En aquesta ocasió, després de forçar la porta principal es va emportar set bicicletes valorades en més de 12.000 euros.


Els menors van declarar davant la fiscalia de menors i un d’ells va ingressar a un centre de menors i l’altre va ser lliurat als seu tutors legals.