Martínez i Isame obren el IXè Festival de Música de Besalú amb passió i mestratge

El monestir de Sant Pere va acollir unes dues centes persones en aquest primer concert

  • Poc més de dues centes persones van omplir el monestir de Sant Pere © M. Estarriola
    Poc més de dues centes persones van omplir el monestir de Sant Pere © M. Estarriola
  • Daniel Martínez i Yuki Isame en un moment del concert d'ahir al vespre © M. Estarriola
    Daniel Martínez i Yuki Isame en un moment del concert d'ahir al vespre © M. Estarriola

L'Escola de Música de Besalú després de més de 25 anys d'història comença a veure els seus fruits en la figura del pianista Daniel Martínez que ahir, acompanyat per la flautista japonesa Yuki Isami, va inaugurar el IXè Festival de Música de Besalú. El jove compositor va interpretar peces de Schubert, Ibert i Piazzola, mentre que també va tenir temps per a tocar tres composicions seves que mai abans havia presentat davant del públic. Martínez va deixar palès ahir que té moltes possiblitats de convertir-se en un dels futurs referents del panorama musical català, no només per la seva fermesa, contundència i extraodinaria aplicació del tempo a l'hora d'interpretar els temes, sinó també per l'enginy i sensibilitat que va demostrar com a compositor.

Val a dir que Martínez no va quedar en cap moment eclipsat per la flautista originaria del Japó, Yuki Isami, de reconegut prestigi internacional i que actualment és membre de l'Orquestra Metropolitana de Grand Montréal i de l'Orquestra Simfònica de Laval. Isami, que es troba de vacances a Besalú, va voler aprofitar aquest fet per participar del festival i, juntament amb el jove pianista besaluenc, preparar el seu particular 'Viatge musical al voltant del món'.

El concert, de gairebé dues hores de duració va aconseguir omplir el monestir de Sant Pere el qual va acollir poc més de dues centes persones. El proper concert serà dissabte vinent a les set del vespre i anirà a càrrec de la soprano M. Carmen Rodríguez i la pianista Sofia Cabruja sota el títol 'Diamants del cant'.

Daniel Martínez Roura

Nascut a Besalú el 13 de maig de 1981, va iniciar els estudis de piano als deu anys de la mà de Meritxell Roure. Posteriorment els seus professors Teresa Bernades i Carles Budó van donar pas a lliçons de música de cambra amb Charlotte Défourny. Martínez també ha participat en diversos cursos internacionals amb Ricardo Cechetti, el trio Ursita i Arpad Bodó. D'altra banda ha portat a terme actuacions com a solista i en música de cambra arreu de Catalunya. Com a compositor ha estat premiat en repetides ocasions, una d'elles és l'accèssit que li van atorgar al concurs de sardanes de la SGAE el 2009.

Actualment Martínez resideix a Berlin amb la seva parella, també pianista, on perfecciona els seus estudis de piano i també aprofita per a composar.