El Girona s'estavella contra el Nàstic en la seva lluita per l'ascens

Els de Machín no han aconseguit el punt que buscaven i han perdut per 3 a 1

El somni de veure com el Girona FC puja a Primera Divisió haurà d'esperar, almenys, una setmana més. Aquest vespre els de Montilivi s'han vist incapaços de treure el punt que necessitaven per l'ascens davant un Nàstic de Tarragona molt necessitat de victòries per tal d'evitar el descens i han sortit derrotats per 3 a 1.

El partit no podia començar millor pels gironins i abans de complir-se el primer minut, Pablo Maffeo ja ha aconseguit avançar els visitants amb un xut creuat des de la frontal de l'àrea que s'ha colat per l'esquerra de la porteria defensada per Manolo Reina. L'eufòria dels 1.500 aficionats del Girona s'ha desfermat a les grades davant la impertèrrita mirada de Machín que ni s'ha immutat amb el gol, conscient que encara quedava molt partit per davant.

La primera jugada de perill dels locals no ha arribat fins al minut 17, quan Gerard Valentí ha fer una internada per la banda dreta, regatejant a tres jugadors del Girona i la seva centrada ha sortit a córner. La jugada següent ha acabat amb un xut de Juan Delgado des de fora de l'àrea que ha sortit desviat per damunt de la porteria defensada per Bono.

El jugador del Girona Pere Pons s'ha llençat a terra al minut 21 lesionat i ha hagut de rebre assistències a peu de camp. Mig coix ha abandonat el terreny entre llàgrimes i ha resultat substituït per Borja Garcia.

Quatre minuts més tard Bono ha salvat l'empat després d'un xut de Muñiz que s'ha plantat a la frontal de l'àrea petita després d'un gran canvi de ritme que ha deixat enrere a dos jugadors del Girona.

Sandaza ha tingut ocasió de marcar el segon al minut 37 amb un potent xut des de fora de l'area que ha rebutjat a córner el porter del Nàstic, després d'una jugada iniciada per Longo que ha robat una pilota prop de l'àrea dels visitants.

La segona part ha començat el malson pels de Machín quan al minut quatre Manu Barreiro ha empatat de cap després d'una centrada de Uche provinent de la dreta.

Una nova lesió pels gironins ha tingut lloc deu minuts després, quan Maffeo s'ha deixat caure al terra i ha estat retirat del camp acompanyat per les assistències mèdiques del Girona. En el seu lloc ha entrat Cifuentes.

A partir d'aquí els de Montilivi han començat a perdre la posició damunt del camp i jugar precipitadament. El Nàstic per la seva banda s'ha fet amb el domini de la possessió i ha trepitjat amb més seguretat el camp dels visitants, que han donat una passa enrere.

El desastre s'ha consumat al minut 15 de la represa quan Uche ha xutat des de trenta metres i ha batut Bono amb un tir fluix i fàcil que incomprensiblement el porter no ha sabut aturar.

A partir d'aleshores el Girona s'ha intentat bolcar contra l'àrea del Nastic sense fortuna ni encert, jugant més per impulsos que amb intel·ligència. La persistència ha obtingut recompensa en forma de targeta groga per a Juan Muñiz. La centrada de la falta ha estat rematada de taló per Longo sense fortuna.

Uche ha destrossat als de Machín al minut 23 quan ha aconseguit marcar el tercer gol en una rematada dins de l'àrea després de girar-se i xutar davant l'oposició d'un defensa i Bono que en prou feines han estat capaços de seguir amb la mirada la gran jugada del jugador local.

L'àrbitre, molt correcte durant tot l'enfrontament, ha allargat l'agonia quatre minuts més i s'ha arribat fins el 49. El Girona haurà d'intentar l'ascens el proper diumenge a casa davant el Saragossa a les vuit del vespre. Molt malament haurien d'anar les coses perquè els gironins no aconsegueixin l'ascens, però res és impossible per a un equip incapaç de complir en la recta final de les temporades.