Salt tanca un taller de desballestament de vehicles il·legal

El negoci s'ubicava en uns terrenys rústics

Des que es va iniciar aquest 2017, l'Ajuntament de Salt –en col·laboració amb la Comunitat de Regant i l'Associació d'Hortelans Salt-Girona- realitza controls diaris d'accés a les Deveses i hi ha intensificat la presència policial. Fruit d'aquestes actuacions, a finals de març es van detectar diversos vehicles abandonats a diferents parcel·les del polígon 2.
 
Aleshores, policia i tècnics municipals van iniciar una investigació que va confirmar l'existència d'una activitat de desballestament il·legal que "no constava a cap registre d'activitats". Les parcel·les on s'ubicava el negoci estan classificades com a terreny rústic amb ús principalment agrari i, a més, estan protegides pel Pla especial de les Deveses- Parc de les Terres i Aigües del Ter amb un pla de protecció especial que en limita els usos.

A la zona, s'hi van localitzar cotxes, motocicletes, garrafes d'oli, pneumàtics, mobiliari urbà, ferralla i diverses peces de vehicles desballestats. L'Ajuntament va ordenar el 5 d'abril del cessament de l'activitat i es va obrir un expedient de clausura. Les inspeccions de control que s'han realitzat durant les darreres setmanes han comprovat que s'han netejat els terrenys i que l'activitat s'ha aturat definitivament.