Investiguen una monitora i el responsable de la piscina de Ripoll on va morir la nena de 4 anys

Els mossos els acusen d'homicidi imprudent greu

  • L'entrada de la piscina municipal de Ripoll, on ha mort ofegada la nena de 4 anys. ACN
    L'entrada de la piscina municipal de Ripoll, on ha mort ofegada la nena de 4 anys
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
Els Mossos d'Esquadra acusen d'homicidi imprudent el responsable de la piscina municipal de Ripoll i una monitora per la mort de la nena de 4 anys que es va ofegar a les instal·lacions. La policia ha entregat aquest dilluns al matí als jutjats de Ripoll l'atestat que recull el resultat de les investigacions. Entre d'altres, s'hi inclouen les declaracions que els mossos van prendre a comissaria, tant als cinc professors com als quatre monitors que eren a les instal·lacions en el moment dels fets, i l'informe preliminar de l'autòpsia. Els forenses van concloure que la petita es va ofegar perquè van trobar una gran quantitat d'aigua als seus pulmons. El cas transcendeix ara la via policial i entra a la judicial. El jutjat haurà de decidir ara si cita a declarar, aquest cop ja com a investigats, tant el responsable de la piscina com la socorrista.
 
Ampliació: Els Mossos d'Esquadra han entregat aquest dilluns al matí l'atestat policial als Jutjats de Ripoll, que recull el resultat de les investigacions al voltant de l'ofegament. La petita, de 4 anys, va morir divendres passat al matí mentre feia una activitat escolar de natació. La nena, que estudiava a l'Escola Pirineu de Campdevànol (Ripollès) havia anat a la piscina municipal juntament amb una vintena d'alumnes del centre.

L'ofegament va tenir lloc cap a quarts de dotze del migdia. Aleshores, a la piscina hi havia cinc professors i quatre monitors (tots, amb titulació de socorrisme). Quan ja recollien, es van adonar que la petita no era amb el grup i la van trobar surant a la piscina. Tot i que es va alertar de seguida els serveis d'emergència, ja no es va poder fer res per salvar la vida de la nena.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació al voltant dels fets. Es va prendre declaració tant als professors com als monitors i al responsable de la piscina. Inicialment, en qualitat de testimonis. En paral·lel, dissabte al matí els forenses van fer l'autòpsia al cos de la petita. Els metges van certificar que la nena havia mort ofegada, perquè a dins dels seus pulmons s'hi va trobar una gran quantitat d'aigua.

Homicidi imprudent

Ara, la policia ha tancat la investigació i aquest mateix matí ha entregat l'atestat als Jutjats de Ripoll. Els Mossos d'Esquadra acusen d'un delicte d'homicidi imprudent el responsable de la piscina municipal i una de les socorristes. Ara, el cas entra de ple a la via judicial.

El jutjat de Ripoll (en aquest cas, és úni) ja va obrir diligències de guàrdia en relació al cas divendres passat mateix, per autoritzar que es practiqués l'autòpsia. Ara, després de rebre l'atestat, haurà de decidir si cita a declarar, aquest cop ja com a investigats, tant al responsable de la instal·lació com a la monitora.

La mort de la nena de 4 anys va trasbalsar la comarca. El Departament d'Ensenyament va activar una unitat de suport psicològic per atendre la família i la comunitat educativa de l'Escola Pirineu. En senyal de dol, també es van suspendre els Jocs Esportius Escolars de Catalunya que s'havien de celebrar aquest dissabte passat a Ripoll.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Campdevànol va fer un ple extraordinari per decretar tres dies de dol (durant els quals les banderes onegen a mitja asta) i va convocar un minut de silenci davant del consistori el divendres a la tarda.