8 anys de presó pel vigilant d'un càmping de Blanes per abusar d'una turista menor

Haurà de pagar 5.000 euros d'indemnització a la nena i li imposa 5 anys de llibertat vigilada

El cas que l'Audiència de Girona ha sentenciat es remunta a l'any 2015. L'acusat, que llavors tenia 49 anys, treballava de vigilant de seguretat al càmping 'La Masia' de Blanes, on la menor passava les vacances amb la família (el pare, la seva segona dona i una germanastra). Com que disposaven d'una caravana, hi anaven alguns caps de setmana i en períodes de vacances quan la nena estava amb el seu pare, d'acord amb el règim de visites establert arran de la separació amb la mare.

La menor va establir una relació d'enamorament amb l'ara condemnat, David Taracena Stramverd, a qui sovint acompanyava a fer el servei de vigilància. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, considera provat que l'acusat va aprofitar aquest vincle (promogut amb missatges de Whatsapp i Line de contingut amorós i sexual) per abusar sexualment d'ella durant el pont de desembre d'aquell any.

Aleshores, i segons recull la sentència, l'home va portar la nena a una caravana abandonada del càmping. Un cop a l'interior, es van fer tocaments a les zones genitals i, posteriorment, l'acusat va baixar-li els pantalons i les calces. Va ser llavors quan la va penetrar parcialment. En veure que no tenia la menstruació i amb la por d'haver-se pogut quedar embarassada, la menor ho va explicar a la seva mare, que va interposar la denúncia el gener de 2016.

La magistrada, en canvi, no considera provats els tocaments i fel·lacions que les acusacions van descriure als seus escrits de qualificació i que haurien tingut lloc abans del desembre de 2015. Segons la resolució, ni l'acusació particular ni la fiscal van preguntar-li per aquests episodis específics i la menor tampoc s'hi va referir de manera espontània. De fet, detalla la magistrada, només la defensa va preguntar per aquests fets i la resposta de la menor només va ser un gest d'assentiment amb el cap. Una situació que, al seu entendre, no va permetre que la víctima pogués ratificar-ho.

Les acusacions sostenien que, abans de la penetració, l'acusat va cometre altres abusos sexuals. Petons i tocaments que haurien tingut lloc a dins de bungalous o en una sala de massatges adjacent al camp de futbol. Durant la vista, també van aportar missatges de contingut sexual on el processat demanava a la menor que li enviés fotos de parts del seu cos (els ulls, les mans o la boca) i on escrivia frases de l'estil "T'ho menjaré tot" o "Treu-te la roba".

Durant el judici, l'acusat va negar els fets però la nena va ratificar els abusos. La víctima va declarar que es tocaven mútuament, que era conscient del que feia però que pensava que si es feia enrere ell s'enfadaria i es trencaria la relació de confiança que tenien. Per tot plegat, la fiscal i l'acusació particular sol·licitaven 12 anys de presó per dos delictes continuats d'abusos sexuals (un a menor de 13 anys, i l'altre a menor de 16 anys perquè els fets van tenir lloc quan tenia entre 12 i 13 anys). A banda d'això, demanaven 10 anys en llibertat vigilada i una indemnització de 5.000 euros per a la menor. La defensa, en canvi, en sol·licitava l'absolució.

Finalment, l'Audiència de Girona ha condemnat David Taracena Stramverd a 8 anys de presó, 5 de llibertat vigilada i a pagar una indemnització de 5.000 euros a la víctima. La sentència es pot recórrer.