Entregat al jutjat l'atestat de l'accident mortal amb l'inflable a Caldes de Malavella

La policia hi recull el resultat de la investigació i el testimoni dels dos propietaris del restaurant

L'accident mortal amb el castell inflable ja és damunt la taula del jutjat de Santa Coloma de Farners. Els Mossos d'Esquadra van entregar l'atestat aquest dissabte passat, després de concloure la investigació al voltant del sinistre.

Al document, la policia hi recull tot allò que ha descobert al voltant de les causes que van provocar que l'inflable sortís projectat i anés a parar damunt la teulada del restaurant. Entre d'altres, els Mossos d'Esquadra han estudiat de quina manera el castell es va fixar al terra (dels sis ancoratges, només estava subjectat amb dos) i també analitzen l'estat del motor que injectava aire a l'inflable.

L'atestat policial també incorpora les declaracions dels diversos testimonis que durant la setmana passada van anar a comissaria. Entre aquests, els de la parella propietària del Mas Oller, que van declarar dijous passat al vespre assistits pels seus advocats. Els mossos els acusen d'un delicte d'homicidi imprudent i sis més de lesions.

Com es muntava

Durant l'interrogatori, els mossos van demanar als amos del restaurant de quina manera es muntava i desmuntava l'inflable (posant especial incís en els ancoratges). Els propietaris, que el dia de l'accident no eren al Mas Oller, van explicar que aquell era el segon inflable que tenien, i que sempre era el mateix treballador qui es cuidava de muntar-lo i desinflar-lo (generalment, els caps de setmana).

Ara, un cop l'atestat policial ja s'ha conclòs, el cas passa formalment a mans del Jutjat d'Instrucció Número 2, que és el que es trobava de guàrdia el dia de l'accident. Serà el seu titular qui haurà de decidir si obre diligències contra els dos propietaris i si els cita a declarar, aquest cop ja com a investigats, pels set delictes.

Sortir projectat

L'accident mortal amb el castell inflable va tenir lloc la tarda del diumenge 7 de maig. El castell, en forma de tobogan, va sortir projectat quan hi havia set infants jugant a l'interior: cinc nenes i dos nens amb edats compreses entre els 3 i els 11 anys.

Les víctimes van caure al pati del restaurant i, a més de les ambulàncies, es van activar helicòpters per traslladar-les a diferents centres hospitalaris. Aquella mateixa nit una nena de 6 anys va morir a la Vall d'Hebron a conseqüència de les ferides que havia patit.

La resta d'infants, un dels quals va ingressar al Parc Taulí i la resta al Trueta, van evolucionar favorablement (tot i que alguns van necessitar entrar a quiròfan). Tots els menors que van ingressar al Trueta ja han rebut l'alta.