Santa Coloma de Farners retornarà a la revolta del 1640

Els fets serien l’origen de la Guerra dels Segadors

Santa Coloma de Farners reviurà aquest cap de setmana el maig de 1640 amb la celebració d’una nova edició de la Festa de la Revolta, esdeveniment que pretén recordar un dels fets històrics més importants ocorreguts en aquest municipi i a la comarca de la Selva: l’alçament popular contra les forces de Felip IV i el comte-duc d’Olivares, que seria l’origen de la Guerra dels Segadors. 

Durant tot el cap de setmana, a la plaça Farners hi haurà un mercat d'artesans, campaments dels segadors i dels “tercios” amb recreacions històriques a càrrec d'Alma Cubrae i la Sega 1640; visites guiades teatralitzades; l'exposició “l'Espurna de la Revolta”; i els Joglars de la Cia. Circolate. Hi haurà també mostres de cultura popular amb les colles geganteres de Santa Coloma i Riudarenes, concert de glosa improvisada, els Bastoners de les Guilleries i els Trabucaires d'en Serrallonga. Per representar la crema de les cases que va patir la vila, hi haurà un correfoc dels Diables d'en Pere Botero. També hi haurà activitats infantils: atraccions de fusta, contes i cançons amb el Pot Petit, màgia amb el Màgic Gus i campionat de Bitlles Catalanes infantils. La programació també inclou Sopar de la Revolta, concert de la Revolta amb Pinten Bastos, Mireia Vilalta i Guillem Camós & The Creeps, i concert de diumenge amb l'Esca del Pecat (Titot i David Rossell de Brams). 

La Festa de la Revolta, organitzada pel Casal Popular Independentista de Santa Coloma, La Sega 1640, amb el suport de l’Ajuntament del municipi, porta a cada edició molta afluència de visitants a Santa Coloma de Farners. Lluís Masó, membre de l’entitat colomenca La Sega 1640,  ha explicat que des de l’organització “estem molt contents de com ha anat aquesta onzena edició i volem continuar, amb més ganes si cap, recreant la història del nostre poble”.