Les platges gironines perden dues banderes blaves, totes a Begur

L'organització no ha volgut comentar els motius d’aquestes baixes.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l'Estat espanyol. Les comarques gironines n'han obtingut un total de 28, dues menys que l'any passat.

Aquestes platges on onejarà la bandera blava són la de Gifreu i la del Port de Llançà, la platja del Port de la Selva, la d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries, la de Cala Montgó a Torroella de Montgrí, les de Tamariu, Canadell i Llafranc de Palafrugell, la platja de la Fosca de Palamós, les d'Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i Cala Cristus- Ses Torretes de Sant Antoni de Calonge, les de Cala Rovira, Platja d'Aro, Sa Conca de Castell-Platja d'Aro, les de Sant Feliu i Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols. Les de la Mar Menuda i Gran de Tossa de Tossa de Mar. Les de Lloret, Fenals, Sa Boadella, Santa Cristina i Cala Canyes de Lloret de Mar i, finalment, les de Blanes, s'Abanell i Sant Francesc de Blanes.

Enguany no han estat guardonades les platges d’Aiguablava i Sa Riera de Begur, i l’organització no ha volgut comentar els motius d’aquestes baixes.

9 banderes blaves als ports gironins

Els ports gironins han obtingut enguany 9 banderes blaves, els mateixos que el 2016. Aquests són el Club Nàutic de Llançà; Club Nàutic Port de la Selva; Port esportiu de Roses; Club Nàutic l'Escala; Club Nàutic l'Estartit-Torroella de Montgrí; Club Nàutic Aiguablava de Begur; Port Esportiu Marina de Palamós; Club Nàutic Port d'Aro i Club de Vela Blanes.