El PSC de Salt acusa Madrenas de pressionar la Generalitat respecte l'ubicació del nou Trueta

Expliquen que l'alcaldessa s'aprofita de l'amistat amb Puigdemont

Nova controvèrsia entre Salt i Girona a l'hora d'ubicar el nou Hospital Josep Trueta. En aquesta ocasió ha estat el Partit Socialista de Salt qui s'ha queixat de les "pressions" que l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet a la Generalitat perquè esculli els terrenys de Domeny per construir el nou hospital.

En un comunicat de premsa, els socialistes recorden que "no hi ha cap llei" que obligui a situar el nou Trueta a Girona. El text també fa notar que l'Hospital Santa Caterina, ubicat a Salt des de fa anys, compta amb una "plena satisfacció per part dels ciutadans, sense que hi hagi escarafalls per haver d'anar al metge a Salt".

El PSC assegura que sempre han estat "molt prudents" a l'hora de parlar d'on calia ubicar el nou hospital i reivindiquen que la Salt "és una bona opció". "Aquests terrenys no es poden desestimar simplement perquè estan en un altre terme municipal", comenta el comunicat.

Per tot plegat, els socialistes reclamen que una inversió com aquesta, es prengui amb criteris allunyats d'una visió "girocèntrica i provinciana". També han criticat les declaracions on Madrenas assegurava que seria "inacceptable" que Girona fos l'única capital sense un hospital de referència. Una valoració que el PSC considera que "es desmereix per sí mateixa".

El comunicat conclou demanant "fermesa i valentia" a l'equip de govern a l'hora de defensar una postura sobre la ubicació del nou Trueta, que compta amb l'aval dels professionals sanitaris com el Col·legi de Metges de Girona.