3 anys de presó per l'home que va apunyalar-ne un altre al barri de Pont Major de Girona

Els fets van tenir lloc el gener de 2016

3 anys de presó per a l'home que va intentar matar-ne un altre a ganivetades al barri del Pont Major el gener de 2016. L'Audiència l'ha condemnat per temptativa d'homicidi amb els atenuants de drogoaddicció i reparació del dany. Tot plegat, després d'un pacte entre la fiscalia i l'acusació particular, que demanaven el doble de pena, i la defensa, que sol·licitava l'absolució. A la vista, que s'ha celebrat a la Secció Quarta, Juan José Sánchez ha reconegut els fets davant el tribunal presidit per la magistrada Fátima Ramírez.

Segons l'escrit de la fiscalia, que Sánchez ha ratificat, l'acusat va veure la víctima asseguda en un banc i li va clavar diverses punyalades a l'estómac i al braç, mentre cridava 'mor fill de puta, moriràs, et mataré'. El text recull que agressor i víctima estaven enemistats arran d'una disputa que el germà del processat havia tingut amb l'agredit mig any abans.

El tribunal ha condemnat l'acusat de viva veu. Tot i això, li ha suspès la pena de presó a canvi que Sánchez segueixi un tractament de desintoxicació, no torni a cometre cap altre delicte i no s'acosti a menys de 200 metres de la víctima en els propers quatre anys. Durant aquest temps, el processat també haurà de pagar 7.585 euros a l'agredit en concepte de lesions (4.785) i seqüeles (2.800).

El pacte s'ha produït a última hora i és que tant la fiscalia com l'acusació particular, representada per l'advocada Mònica Tarradellas, seguien sol·licitant 6 anys de presó per a Sánchez. Per la seva banda, el lletrat de la defensa, Joan Pere Zapata, en demanava l'absolució, en entendre que el seu client havia actuat en defensa pròpia.

El judici oral s'ha celebrat aquest dijous, tot i que inicialment estava previst pel febrer. Aleshores es va haver de suspendre ja que un testimoni clau no es va presentar. L'acusat ha estat en presó preventiva des del moment de la detenció.

Disputa per un ocell

En el seu escrit, la fiscalia fa referència a que inicialment Sánchez s'havia discutit amb un altre home perquè li havia robat un ocell i una gàbia. Quan va anar a reclamar-li va veure la víctima asseguda en un banc, i al reconèixer-la com la persona que es va enfrontar al seu germà, va clavar-li un ganivet d'uns 20 centímetres a l'estómac i al braç.

L'agressió va causar diverses ferides a la víctima, que va necessitar 99 dies per curar-se, sis dels quals ingressat a l'hospital. Segons ressalten les acusacions, l'home va patir "lesions greus que van comportar risc de mort", sobretot les punyalades a l'abdomen.

Consum de drogues

Un dels arguments que ha fet prevaldre la defensa en els seus escrits és el fet que Sánchez va actuar sota els efectes de les drogues. En concret de la marihuana, una substància a la qual l'acusat estaria enganxat. Per això, el tribunal exigeix que se'n desintoxiqui a canvi de no entrar a presó.

També s'ha tingut en compte el fet que l'agressor es va lliurar voluntàriament a la policia i que ha començat a pagar el que deu a la víctima.