Primeres multes a Sant Feliu de Guíxols a bancs amb pisos buits

Les sancions es fan via recàrrec de l'IBI i a l'abril se n'han tramitat un total de 39

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha imposat les primeres sancions a bancs que tenen pisos buits a la població. Aquestes multes tenen l'origen en una modificació de les ordenances fiscals aprovades el desembre de 2015, que permeten al consistori aplicar un recàrrec del 50% en l'Impost de Béns Immobles (IBI) als habitatges buits durant més de dos anys i que estiguin en mans de bancs o empreses immobiliàries que depenguin dels mateixos.

Durant el mes d'abril, ja s'han aprovat 39 liquidacions a nom de bancs i immobiliàries. D'aquesta manera, el consistori vol aconseguir que les entitats financeres cedeixin pisos desocupats al consistori per tal de destinar-los a lloguer social.

Cal més habitatge social

D'aquesta manera, Sant Feliu de Guíxols vol tenir més disponibilitat de pisos per destinar-los a lloguer social. Fa pocs dies, l'alcalde, Carles Motas, reconeixia que el municipi té una mancança d'habitatge social. Actualment, l'ajuntament té llogats cinc pisos per fer acollides urgents de famílies sense recursos, i tots estan plens.

Per tal d'afavorir la creació d'habitatge social, la Generalitat i el consistori han aprovat destinar l'antic Hotel Mediterráneo (que forma part de l'herència dels germans Anlló) a la construcció d'una desena d'habitatges de lloguer social.

L'edifici es va subhastar el 2014 però ningú el va voler comprar. Ara, la Generalitat el cedeix a la Fundació Asil Surís. Les obres de remodelació es pagaran també amb fons procedents de la venda d'immobles dels dos germans, que van morir sense fer testament.

La previsió és que la cessió a la fundació es faci, com a molt, a finals d'any. A partir d'aquí, caldrà redactar el projecte de reforma i treure l'obra a concurs.