Jutgen el vigilant d'un càmping de Blanes acusat d'abusar d'una nena que hi passava les vacances

S'enfronta a 12 anys de presó, 10 més en llibertat vigilada i indemnitzar la menor amb 5.000 euros

L'Audiència de Girona ha jutjat el vigilant de seguretat d'un càmping de Blanes (Selva) acusat d'abusar sexualment d'una nena que hi passava les vacances. Els fets van passar al llarg del 2015, quan la menor tenia entre 12 i 13 anys.

La fiscal i l'acusació particular sostenen que el processat, aprofitant que la nena el veia com un segon pare i li tenia una gran admiració, va fer-li tocaments, li va demanar que li practiqués fel·lacions i la va arribar a penetrar.

Durant el judici, l'home ha negat els fets i la menor –tot i que declarava a batzegades i no donava massa precisions- ha ratificat els abusos. A l'hora de decantar la balança cap a una condemna o una absolució, el tribunal també haurà de valorar uns Whatsapp pujats de to que les acusacions han aportat al judici, i als quals la defensa no dona cap mena de credibilitat.

L'acusat s'enfronta a 12 anys de presó, a passar-ne 10 més en llibertat vigilada i a indemnitzar la menor amb 5.000 euros.

Ampliació: Els fets que s'han jutjat avui es remunten al llarg del 2015. L'acusat, que aleshores tenia 49 anys, treballava de vigilant de seguretat al càmping 'La Masia' de Blanes, on la menor hi passava les vacances amb la família (el pare, la seva segona dona i una germanastra). Com que hi tenien una caravana, no anaven al càmping només a l'estiu, sinó també per ponts i caps de setmana.

Les acusacions sostenen que el vigilant de seguretat es va aprofitar de l'admiració que li tenia la nena per aprofitar-se'n i agredir-la sexualment. Primer amb petons i tocaments, però més endavant arribant a aconseguir que nena li fes fel·lacions. Els abusos haurien tingut lloc a dins de bungalous, en una sala de massatges adjacent al camp de futbol o en una caravana abandonada. Va ser aquí on, segons el relat de la fiscal i l'acusació particular, l'home hauria arribat a penetrar la menor.

L'acusat, que només ha respost les preguntes del seu advocat –i ho ha fet amb monosíl·labs- ha negat els fets. La nena, per la seva banda, visiblement cohibida, ha declarat a batzegades. Ha explicat que veia el vigilant de seguretat com "un segon pare" a qui "tenia molta confiança", i que solia acompanyar-lo a fer la ronda pel càmping.

"Per mantenir la confiança"

Responent les successives preguntes que li feien fiscal i acusació, la menor ha explicat que primer el vigilant va fer-li un petó i que, al cap d'un temps, va començar a fer-li tocaments (tant per damunt la roba com sense). "Ell em tocava i jo també; era conscient del què feia, però pensava que si em fes enrere ell s'enfadaria i es trencaria la relació de confiança que teníem", ha declarat.

La menor ha explicat que ella i el vigilant van mantenir diverses trobades, i que al final el processat la va penetrar. Va ser poc després, al desembre del 2015, quan va decidir explicar-ho a la seva mare biològica perquè temia haver-se quedat embarassada. La denúncia, però, no es va interposar fins al gener, perquè la dona –com ha dit al judici, tot i que penedint-se'n- va veure més convenient "deixar passar el Nadal".

WhatsApp pujats de to

A l'hora de dictar sentència, el tribunal haurà d'avaluar quina credibilitat dona a uns Whatsapp pujats de to que les acusacions han aportat al judici. A les converses, el vigilant de seguretat demana a la menor que li enviï fotos de parts del seu cos (els ulls, les mans o la boca) i, segons ha llegit la fiscal, hi posa frases de l'estil "T'ho menjaré tot" o bé "Treu-te la roba".

Durant la seva declaració, la menor ha admès que als missatges ella i el vigilant parlaven "com si fossin una parella", i que també es referien al sexe (però sense esmentar res del què feien durant les trobades al càmping). De fet, al seu mòbil, la nena tenia entrat el contacte del vigilant amb el nom de 'David el Millor'.

L'advocat de la defensa, però, no dona cap crèdit als Whatsapp, perquè sosté que la família de la nena els va aportar en paper després d'enviar-se'ls per mail, però que quan els mossos van fer el buidatge dels telèfons mòbils no hi van trobar res.

"Se sentia culpable"

Durant el judici, entre els testimonis que han declarat hi havia la germanastra i la madrastra de la menor. La primera ha relatat que, quan el veien pel càmping, el processat tenia "una actitud molt carinyosa" amb la nena i solia abraçar-la. "No crec que la meva germana fos conscient del què passava, era una nena", ha precisat. També ha declarat que, fins i tot, el vigilant de seguretat va intentar propassar-se amb ella i li va arribar a fer un petó, però que li va parar els peus.

La madrastra, per la seva banda, ha explicat que quan va veure els Whatsapp, va anar a parlar amb el processat, i que ell li va dir que tot plegat era "una broma". La dona també ha relatat que la menor "estava a gust" amb el vigilant i que li tenia molta admiració. Per això, creu que la nena "se sentia culpable" del què va passar. "Però tot i que ella hi va accedir, només tenia 12 anys i mig, i l'altre 49; no ho veig normal", s'ha exclamat.

12 anys de presó

Per últim, els psicòlegs que han declarat al judici han dit que el testimoni de la nena era "competent" amb el d'algú que ha patit abusos sexuals. La fiscal i l'acusació particular sol·liciten que es condemni el vigilant de seguretat a 12 anys de presó per dos delictes continuats d'abusos sexuals (un a menor de 13 anys, i l'altre a menor de 16 anys).

A més, també demanen que el processat es passi 10 anys en llibertat vigilada i que hagi de pagar una indemnització de 5.000 euros. La defensa, per la seva part, en sol·licita l'absolució. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.