Operació dels Mossos contra el terrorisme jihadista a sis municipis catalans

S'han fet 12 entrades i perquisicions i diverses detencions

Els Mossos d'Esquadra estan portant a terme des de dos quarts de cinc de la matinada d'aquest dimarts una operació contra el terrorisme jihadista a sis municipis catalans. En concret, l'operatiu s'està fent a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Masquefa. L'actuació de la policia catalana s'emmarca en una investigació tutelada pel Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional. El dispositiu, que compta amb la participació d'unitats especialitzades del cos dels Mossos, ha fet 12 entrades i perquisicions i diverses detencions, tot i que la policia no ha concretat quantes. Els detinguts també duien a terme activitats relacionades amb el crim organitzat.
 
La investigació es va iniciar fa vuit mesos arran de l'anàlisi de diverses informacions aparentment inconnexes procedents de la col·laboració ciutadana i de la tasca preventiva dels Mossos d'Esquadra. Segons fonts policials, els agents van determinar que es tractava d'un grup que actuava en l'àmbit jihadista i que també cometia delictes vinculats amb el crim organitzat.

L'operació s'ha coordinat amb la policia belga, en el marc del programa de la Unió Europea Eurojust. La policia catalana va traslladar aquesta informació a l'Audiència Nacional, encarregada de la investigació i tot seguit, es va constituir l'equip amb els cossos català i belga, que han intercanviat informació al llarg dels últims mesos i que han conclòs que el grup tenia una vinculació directa amb el terrorisme jihadista.

D'altra banda, l'abast de la investigació va fer que els Mossos d'Esquadra informessin de l'evolució del cas al CNI, amb qui també s'ha intercanviat informació, en coordinació amb la policia espanyola, que és el cos designat pels contactes policials internacionals.

De fet, en algun dels escorcolls d'aquest dimarts al matí, també hi participen agents de la policia espanyola i de la Policia Federal Belga.