Comença el procés de liquidació del Parc de la UdG

Durant aquest temps es mantindrà l'activitat

El magistrat Hugo Novales ja ha dictat la interlocutòria de liquidació del Parc Científic de la UdG. El passat 30 de març, durant la junta de creditors, no hi va haver acord amb l'Estat pel retorn de 27,6 MEUR de deute i el jutge va enviar el complex a liquidació.

Passades unes setmanes, el magistrat ha posat la decisió per escrit i ho ha comunicat a les parts. El procurador del parc va rebre la notificació de la resolució divendres passat.

Per això, aquest dilluns s'ha celebrat junta del parc on l'administrador concursal ha informat de les darreres novetats. Un cop dictada la resolució de liquidació, la junta perd les seves facultats i qualsevol decisió passa ara a mans de l'administador concursal. Aquest, té 15 dies hàbils per redactar un pla de liquidació que serà el document que serveixi de guia a l'hora de seguir tot el procés.

El rector de la UdG, Sergi Bonet, ha explicat que les parts (tant els creditors com la concursada) podran fer-hi suggeriments i que el càlcul és que el pla de liquidació estigui aprovat pel jutge a finals de juny.

Caldrà mantenir l'activitat

Bonet ha remarcat que en la interlocutòria el jutge especifica que el Parc Científic ha de mantenir en tot moment l'activitat i que l'administrador ha de vetllar perquè els actius no perdin valor. Això vol dir, doncs, que durant tot el procés no es rescindiran contractes i que s'ha de garantir que totes les empreses i usuaris mantinguin l'activitat com fins ara. "Això és un missatge molt tranquil·litzador", remarca el rector.

A més, Bonet ha recordat que la universitat gaudeix del dret de superfície del parc i això suposa que només hi pot haver activitat relacionada amb la recerca i la investigació. Per tant, si algun dels edificis es ven durant el procés de liquidació (ja sigui en la fase de venda d'actius o en la fase de subhasta), els nous propietaris han de destinar l'espai als mateixos usos que els actuals.

El parc és propietari de dos dels edificis: el Centre d'Empreses i el Narcís Monturiol. En canvi, en els altres tres la propietat està dividida entre el mateix parc i la UdG. Segons els preus de referència de l'informe de taxació, el preu de sortida de tots els actius del parc que s'han de liquidar puja a pràcticament 33 MEUR.