343 gironins majors de 25 i 45 anys s'examinen per entrar a la universitat

El nombre d'inscrits torna a pujar per tercer any consecutiu

Més de 340 gironins majors de 25 i 45 anys comencen demà el seu camí per estudiar una carrera universitària. La Facultat d'Econòmiques del Campus de Montilivi acull aquest dissabte la fase general de les proves d'accés a la universitat. A partir de les 9 del matí els aspirants s'enfrontaran a la primera matèria, el Comentari de Text, prova que hauran de completar en una hora i mitja.

Després disposaran de dues hores més per fer els tres exàmens restants, Català, Castellà i, en el cas dels majors de 25 anys, la llengua estrangera que hagin triat. En aquest sentit la majoria dels estudiants s'han decantat per l'anglès (241), seguit del francès (38), mentre que l'italià, l'alemany i el portuguès és gairebé residual.

Pel que fa a les matèries específiques les més triades pels estudiants han estat Geografia (180) i Història Contemporània (170), un fet bastant habitual de cada any. A molta distància hi ha Biologia, escollida per 67 estudiants i Estadística amb 52. En aquest cas, només els inscrits a les proves per Majors de 25 anys hauran de sotmetre's a aquests exàmens. Per sexes, 213 aspirants son dones mentre que 130 son homes.

Creix per tercer any consecutiu

Les 343 persones que a partir de dissabte intentaran aconseguir una nota que els permeti poder estudiar una carrera l'any vinent, és la més alta dels últims tres anys. De fet, des de 2014 no ha parat de créixer el nombre de persones que volen accedir a uns estudis superiors a través d'aquesta via.

Amb tot, la dada encara queda molt lluny dels prop de 500 gironins que es van inscriure el 2011 i que va suposar la xifra més alta a la demarcació, coincidint amb els anys de la crisi.