L'oli Clos de la Torre de Rabós d’Empordà, guardonat als EUA entre els millors del món

S'elabora de manera artesanal amb olives pròpies

L'oli d'oliva verge extra Clos de la Torre de Rabós d'Empordà ha estat guardonat entre els millors del món a Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition, una de les competicions més prestigioses del sector. Concretament, hi participaven 368 productors i ha obtingut la medalla de plata. Aquest oli d'oliva està produït per Oleícola de l'Empordà i s'elabora en un petit celler de Rabós d'Empordà, sempre de manera artesanal i amb olives de les seves finques. El gerent de Clos de la Torre, Martí Clos, remarca que el guardó reconeix "la qualitat i la gran cura" que posen en l'elaboració de l'oli. A més, considera que la distinció els ajudarà a posicionar el producte en el mapa internacional. A banda de diversos països europeus, Clos de la Torre es ven també a Filipines i Singapur i manté contactes a Dubai i Doha (Qatar) per introduir-lo a tota la regió asiàtica.
 
Oleícola de l'Empordà ha format part d'aquest certamen –celebrat el passat mes de març a Los Angeles- juntament amb 368 productors procedents de països com Argentina, Austràlia, Xile, Xina, Croàcia, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Japó, Marroc, Portugal, Sudàfrica, Tunísia, Turquia, Uruguai o Estats Units.

En aquest concurs, que aquest any ha rebut 600 mostres, es reuneixen els principals professionals del sector i es concedeixen les medalles als millors olis del món. En el cas del producte empordanès, ha obtingut la medalla de plata i, per tant, ha quedat com un dels millors del món.

Els responsables de l'empresa valoren el guardó perquè suposa un reconeixement a la qualitat del producte i perquè els ajuda en l'exportació. Aquest olio ja es ven a països com Dinamarca, Regne Unit i Estats Units a través de la cadena d'alimentació de luxe Zingerman's Delicatessen de Michigan.

De fet, l'aposta per l'exportació continua i des de l'empresa s'estan fent les gestions ja per ampliar el mercat europeu i arribar a d'altres països del centre del continent, com Àustria i Alemanya. L'oli també es troba a Filipines i Singapur i l'empresa manté contactes amb Dubai i Doha per introduir-lo a tota la regió asiàtica.