La ganivetada a la víctima de l'intent d'assassinat d'Amer no era mortal

Així ho han determinat els forenses

El judici contra la parella acusada d'intentar assassinar un familiar a Amer ha quedat vist per a sentència. La fiscalia ha mantingut la petició de presó inicial, de 10 anys per a cadascun. L'acusació particular, en canvi, ha modificat. Demana ara per a l'autor material de la ganivetada 14 anys de presó. Per a la dona ha rebaixat fins als 7 anys i mig com a còmplice de l'assassinat en grau de temptativa.

Durant la segona jornada del judici, han declarat els forenses que han assegurat que la ferida no era mortal de necessitat perquè no va afectar cap vena ni artèria. La ganivetada va tocar la part de dalt del pulmó però va ser poc profunda. Per això, els forenses han ressaltat que la víctima necessitava una atenció mèdica "immediata" perquè són ferides que es poden complicar si no es desinfecten i suturen. "No hi havia risc de mort però amb major profunditat de la incisió podria haver causat més complicacions", han explicat.

La víctima, que és cosí de l'acusada, va estar ingressada en observació un dia a l'hospital i, després, es va recuperar a casa. Va necessitar punts de sutura. Els forenses també indiquen que, com a conseqüència de l'atac, pateix estrès posttraumàtic.

Els forenses han detallat que la ferida del pit tenia 4 centímetres d'amplada. Per això, descarten que l'arma de l'atac sigui la petita navalla que duia de clauer i que, segons l'acusat, va fer servir per repel·lir una agressió de la víctima. En canvi, creuen que la punyalada és més compatible amb el ganivet que l'acusada va entregar als Mossos d'Esquadra poc després del crim juntament amb un tornavís, també descartat com a arma.

Vulnerable

Els psiquiatres que han avaluat i tractat l'acusada han detallat que té una intel·ligència limitada que fa que, de maduresa, tingui entre 11 i 12 anys i que això afecta les seves capacitats cognitives i volitives. "És dependent d'una figura d'autoritat i és vulnerable", han afirmat. A més, han assegurat que la seva intel·ligència no li permet traçar cap pla preconcebut com el que li atribueixen les acusacions.

En aquest sentit, també ressalten que el fet de treballar i no tenir cap incapacitat reconeguda judicial no vol dir que no tingui una discapacitat mental. "No vol dir que no la tingués, segurament ni se li ha ocorregut demanar-ho", han afegit.

En l'últim torn de paraula, cap dels dos acusats ha volgut afegir res al que ja van declarar dimarts. El judici ha quedat vist per a sentència.