Detenen dos joves que feien estrebades mentre circulaven amb bicicleta per Girona

Els nois tenen 18 anys i són de nacionalitat marroquina

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves, de 18 anys i nacionalitat marroquina, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació a més d'un delicte de furt. Els robatoris els haurien comès en pocs dies de diferència, de matinada i a la mateixa zona. Els nois, que vestien sempre amb roba fosca, es valien d'una bicicleta per perpetrar les estrebades. En una ocasió, a més, van esgrimir una navalla a una de les víctimes per intimidar-la. Els detingut, un d'ells amb antecedents, van passar a disposició judicial el 10 d'abril i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.
 
Els fets es remunten al 9 d'abril pels volts de mitja nit. Uns agents uniformats van rebre l'avís que al carrer Illa de Girona s'hi acabava de produir un robatori amb violència. Una dona que caminava pel carrer va ser abordada per l'esquena per dos individus vestits amb roba fosca que anaven amb bicicleta. D'una estrebada, es van endur el telèfon mòbil que la víctima tenia a les mans. La dona, molt espantada, va aconseguir refugiar-se en un bar proper.

Els mossos van iniciar la recerca dels lladres. A la zona del Parc Central van localitzar cinc joves asseguts en un banc. La descripció que la víctima havia dona coincidia amb dos d'ells. Els sospitosos, a més, duien una bicicleta.

Per això, els agents els van identifica i escorcollar. Als dos sospitosos se'ls van localitzar dos telèfons mòbils, un dels quals era el que acabaven de sostreure feia pocs minuts. Un d'ells, a més, portava una bossa penjada a l'esquena.

Després de fer les investigacions pertinents, els mossos van determinar que la bossa que duia un dels joves penjada havia estat també robada violentament el 6 d'abril, a l'avinguda Josep Tarradellas de Girona.

En aquell ocasió, la víctima també caminava pel carrer i dos joves la van assaltar esgrimint una navalla per robar-li els diners i la bossa. Els lladres duien la cara tapada i també circulaven amb bicicleta.

L'altre dels dispositius mòbils localitzat durant l'escorcoll corresponia al d'un altre robatori perpetrat la mateixa nit del 9 d'abril, al carrer Emili Grahit de Girona. Els joves van abordar una dona i li van robar el mòbil.

Per aquests fets, els agents van detenir els dos nois. Se'ls acusa de tres delictes de robatori amb violència i intimidació i un delicte de furt.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.