Detenen una parella per intentar robar la bossa de mà d’una turista a Girona

L'home i la dona empraven l’anomenat mètode de la taca

Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona i un home de 26 i 34 anys com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació en grau de temptativa. La dona té nacionalitat peruana i és veïna de l’Hospitalet del Llobregat (Barcelonès). L’home és de nacionalitat espanyola i no se li coneix domicili. Ambdós van ser detinguts el dia 8 d’abril a Girona, després que cap a les deu del matí agents que patrullaven de paisà per la zona de la Catedral veiessin tres persones que arribaven al lloc juntes i que després se separaven amb la intenció “clara” de controlar un grup de turistes coreans, segons indica la policia.
 
Els agents van veure que un dels individus, un home, vigilava a més distància, mentre que els altres dos, un altre home i una dona, s’atansaven al grup de turistes i s’hi barrejaven. Segons el relat policia, una de les turistes va deixar la bossa de mà a terra per fer una foto, moment que l’home va aprofitar per fer una senyal a la dona que va acostar-se i va intentar endur-se’l. La víctima, però, se’n va adonar i es va iniciar un forcejament entre ambdues que ho va impedir.

Va ser aleshores quan els policies de paisà es van identificar. La parella va fugir, però els agents van aconseguir aturar-los. Després els van identificar i escorcollar. El tercer home, en canvi, va aconseguir eludir l’acció policial. De resultes del registre van trobar dins la bossa de mà de la dona un pot de dentífric ple de tinta negra i tovalloletes de neteja. L’home duia diferents peces de roba, que a parer de la policia eren per disfressar-se. Això els va fer pensar que aquestes persones es dedicaven a robar els turistes amb el conegut com a mètode de la taca.

Tots dos van quedar detinguts com a presumptes autors de la temptativa de robatori amb violència i intimidació i s’investiga si podrien estar relacionats amb altres casos de furts o robatoris comesos amb aquest sistema.

El detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia 9 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.