Petrolis Independents ja té una benzinera a les comarques gironines

Preveu obrir-ne tres més el 2018

L'empresa Petrolis Independents es va crear el 2014 i, en aquest període, ja ha posat en marxa vuit benzineres arreu de Catalunya. La darrera, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) aquesta setmana passada que ha esdevingut la primera a les comarques gironines.

Tots són establiments 'low cost' on el client sap de seguida que els amos estan compromesos amb la independència. A tots els establiments oneja l'estelada i els seus propietaris asseguren que significar-se a favor del procés els ha reportat un augment de vendes (entre un 20-50% més en aquelles benzineres que ja funcionaven).

Un dels propietaris, Joan Canadell, explica que destinen prop del 50% dels beneficis a projectes compromesos amb el procés (70.000 euros en tres anys) i destaca que tributen des del primer dia a Catalunya. L'empresa tancarà el 2107 amb una facturació superior als 12 MEUR i preveu obrir tres establiments nous a la demarcació de Girona el 2018.

L'empresa es va fundar el 2014 i, tot i que es dedica al sector de les benzineres, els seus propietaris sostenen que una de les principals missions és invertir en projectes de responsabilitat social corporativa que tinguin com a objectiu la consecució de la independència de Catalunya.

Els responsables de Petrolis Independents són Jordi Roset i Joan Canadell. En aquests tres anys, han obert ja vuit benzineres arreu de Catalunya. La darrera, la setmana passada a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i preveuen també una nova obertura a Lleida el proper mes de maig. Entre els projectes de futur, hi ha tres possibles establiments nous a la demarcació de Girona per al 2018. Concretament, a les comarques del Pla de l'Estany, Ripollès i Baix Empordà.

Petrolis Independents preveu tancar el 2017 amb una facturació superior als 12 MEUR. Segons Canadell, el marge de benefici és petit (de l'1%) perquè tenen els preus molt ajustats. Ara bé, l'empresa reinverteix pràcticament el 50% dels beneficis en projectes diversos, sempre amb l'objectiu de la independència com a denominador comú.

En aquests tres anys, han invertit 70.000 euros en diferents iniciatives, com ajudar a pagar una multa de 1.500 euros a l'alcalde de Calldetenes per no haver penjat la bandera espanyola, organitzar i contribuir econòmicament al pregó alternatiu de les Festes de la Mercès 2016 (amb Toni Albà), aportar fons per a a la producció d'un documental sobre el "nostradamus català" Alexandre Deulofeu o finançar part la pel·lícula 'L'Endemà', d'Isona Passola.

Joan Canadell reivindica que l'empresa ha pagat des del primer dia els impostos a Catalunya i que els ha estat "senzill i fàcil". Explica que ingressen tots els diners en un compte de la Generalitat, tot i que reconeixen que, posteriorment, saben que alguns dels tributs acaben a Madrid. No obstant això, ha fet una crida a la resta "d'empresaris independentistes" per sumar-se a la iniciativa. "Si som milers d'empresaris que comencem a fer això hauran de fer un replantejament", ha manifestat.

Ser independentista els apuja vendes

Totes les benzineres de Petrolis Independents són automàtiques i funcionen les 24hores del dia. A les dues darreres, a Centelles i Torroella de Montgrí, els clients poden posar benzina sense necessitat de treure ni la cartera. A través d'una aplicació mòbil (smart fuel), el client pot desbloquejar el dispensador i posar benzinera, i el càrrec se li fa automàticament. "Som les benzineres més ràpides d'Europa", sosté Canadell.

Entre els vuit establiments que tenen en marxa, alguns són de nova creació i d'altres són benzineres que ja funcionaven i han canviat de propietari. En aquest segon cas, Canadell assegura que el seu posicionament públic a favor de la independència els ha fet guanyar clients. "Hem aconseguit apujar les vendes entre un 20% i un 50%", ha manifestat. "Si ofereixes un bon producte i fas una política clara de país el client respon, així que animem a la resta d'empreses a sumar-se a la nostra iniciativa", ha manifestat Canadell.

Durant aquests anys, reconeix que no han tingut cap problema per fer onejar les estelades però que sí hi ha clients que els escridassen i no s'aturen a omplir el dipòsit.