Dos detinguts per intentar robar 400 metres de cable de coure a la Vall del Llémena

Els detinguts són dues persones de Santa Coloma de Gramanet i Badalona

És la tercera vegada en tres setmanes que els veïns de la Vall del Llémena es queden aïllats per culpa dels robatoris de cable telefònic. En aquesta ocasió els fets han passat la matinada de dimecres a dijous. Els veïns han alertat als Mossos d'Esquadra que s'havien quedat, de nou, sense línia. Quan la patrulla s'ha adreçat fins al lloc, han vist un home estirat a terra i amagat darrere uns matolls. En veure els agents, l'home ha fugit corrent però l'han pogut atrapar. L'home, Gheroghe S. de 24 anys, ha reconegut que estava robant cable telefònic. Prop d'on l'han trobat, els mossos han vist cables tallats penjant.

Poca estona després, una patrulla ha interceptat un vehicle que, cap a les tres de la matinada, circulava per la carretera. Quan li han fet indicacions perquè s'aturés, l'home ha intentat fugir preò també l'han pogut interceptar. Al seient del turisme hi duia eines com tornavisos i tenalles, que serveixen per a furtar el cable, i també portava les sabates plenes de fang. Virgil V. de 22 anys també ha quedat detingut.

Els Mossos han localitzat en un camp proper uns 400 metres de cable telefònic tallats en 40 talls a punt per ser recollits. Com que són tones de coure i pesen molt, els agents no descarten que els dos homes estiguessin conxorxats amb altres lladres i que els esperessin per endur-se el cable.

El cable telefònic és un tub negre que té uns set centímetres de diàmetre i a dins hi ha molts fils de cables de coure.

Un trasbals

Per als veïns de la zona, els robatoris constants de cable telefònic s'han convertit en un trasbals. Als comerços i cases de turisme rural no poden acceptar targetes per pagar i les empreses no reben comades perquè no tenen ni Internet ni telèfon.