Atrapen a Santa Susanna un fugitiu de la justícia polonesa que va viure a Lloret de Mar

Se'l buscava per tràfic de drogues, d'armes i extorsió

La Guàrdia Civil ha atrapat a Santa Susanna (Maresme) un fugitiu de la justícia polonesa buscat internacionalment per tràfic de drogues, tràfic d'armes, extorsió i delictes contra el patrimoni.

El detingut tenia una ordre internacional de recerca, detenció i extradició dictada per la justícia polonesa. La Guàrdia Civil de Girona va fer esclatar l'operació 'Pomadas' que va culminar dijous passat amb l'arrest del sospitós.

La unitat de fugits de la justícia de la Guàrdia Civil va tenir coneixement, a través de les autoritats poloneses, que el delinqüent relacionat amb el tràfic de drogues, d'armes, extorsió i delictes contra el patrimoni podia estar vivint, amb una documentació falsa, a Lloret de Mar.

La Guàrdia Civil de Girona va obrir una investigació per verificar la informació. Les indagacions es van centrar en un home de nacionalitat polonesa que vivia a la població i que va aixecar les sospites dels agents. Van poder comprovar, però, que el sospitós havia marxat de Lloret i s'havia traslladat a Santa Susanna.

Allà, els agents el van localitzar. Quan li van demanar la documentació per identificar-lo, el fugitiu va donar un passaport que estava a nom d'una altra persona. Com que els agents sospitaven que podia ser una identitat falsa, van comprovar les empremtes dactilars amb les enviades per les autoritats poloneses. Així van constatar que es tractava del delinqüent buscat internacionalment.

Per això, la Guàrdia Civil el va detenir i ja ha passat a disposició judicial per iniciar els tràmits d'extradició.