L'ATA critica l'apujada de la taxa per als habitatges d'ús turístic

L'associació lamenta que la mesura equipara el sector amb els hotels de quatre estrelles

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha criticat l'augment de la taxa turística acordat per la Generalitat només per als habitatges d'ús turístic. L'associació ho considera "injust i desproporcionat". La mesura, que va entrar en vigor el passat 1 d'abril, suposa que els habitatges d'ús turístic passaran de cobrar als clients 0,45 euros per persona i nit a 0,90 euros (excepte a Barcelona, on la taxa s'apuja dels 0,65 euros als 2,25 euros).
 
L'entitat manté que aquesta mesura equipara el sector amb els hotels de quatre estrelles "vulnerant el principi de proporcionalitat". "No és lògic que es faci pagar a una família que s'allotja en un apartament turístic com si ho fes en un hotel de 4 estrelles o superiors", lamenten des de l'entitat. L'ATA recorda que la Generalitat es va comprometre a no tirar endavant la mesura sense haver-ho consensuat abans amb el sector, constata que no ho fa fet així i no descarta emprendre accions legals.
 
A banda de la crítica per l'apujada de la taxa, l'ATA també critica que la Llei d'acompanyament dels pressupostos "posa més pressió" sobre les empreses que gestionen apartaments turístics ja que les fa responsables solidàries en cas que el propietari no pagui la taxa turística que pertoca per cada habitatge.

L'entitat creu que el Govern hauria de concentrar els esforços en "lluitar contra la il·legalitat i no posar més pals a les rodes al sector". L'ATA no descarta emprendre accions legals per tirar enrere aquestes mesures, que considera que li suposen "un greuge".