Desarticulat un laboratori de falsificació de moneda

Es trobava a Granollers i també van fer escorcolls a Girona

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un laboratori de falsificació de moneda a Granollers i ha detingut tres persones, una de les quals és el presumpte falsificador –a qui se li va intervenir maquinària i material al seu domicili per fabricar fins a 450.000 euros-, mentre que els altres dos eren els encarregats d’introduir bitllets de 20 i 50 euros falsos fent compres de poc valor en petits comerços.
 
La investigació es va iniciar a finals del febrer del 2017 quan els Mossos van observar un augment de denúncies per la detecció dels bitllets falsos de 20 i 50 euros en comerços de diferents localitats gironines. Els detinguts, tres homes de 59, 58 i 44 anys i nacionalitat espanyola com a presumptes d’un delicte de falsificació de moneda.
 
Els Mossos van comprovar que gran part dels bitllets detectats presentaven característiques de falsificació molt similars que ja havien detectat en el decurs d’una investigació el 2016 i en la qual van arrestar el falsificador. El 30 de març, els agents van arrestar un dels homes mentre feia compres amb bitllets falsos, els quals acabava de recollir del domicili del principal sospitós, en diferents comerços i punts de venda de l’ONCE.

El dia 31 de març es va dur a terme un operatiu policial que va permetre detenir l’autor material de les falsificacions a Granollers i un altre distribuïdor a Girona. A més, es van realitzar les entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts, a Granollers i Girona.

L’operació policial ha permès desarticular el centre de producció de bitllets falsos que el falsificador havia establert al seu domicili, on en el moment de la intervenció policial disposava d’una capacitat de producció de fins a 450.000 euros. Els agents van comissar entre altres estris, una impressora d’injecció, dos escàners, diversos cartutxos de tinta, una talladora de paper, un ordinador, diversos hologrames per bitllets de 50 euros i material per imitar-los, i una gran quantitat de paper.

El falsificador, que disposava de gran experiència i coneixements informàtics, ja havia estat detingut els anys 1997, 2000 i 2016 per falsificació de moneda. Aquest fet va propiciar que prengués moltes mesures de seguretat a l’hora de falsificar i contactar amb els seus compradors. Per aquest motiu, realitzava els bitllets de forma artesanal al seu domicili en petites quantitats i únicament sota comanda.