Tossa de Mar organitza els seus primers Jocs Florals

Hi hauran premis per les categories de Poesia i Narrativa

L’Ajuntament de Tossa organitza els I Jocs Florals amb l’objectiu de fomentar la creació literària en poesia i narrativa. La temàtica del concurs, obert a tothom, és la vila de Tossa, en qualsevol des seus aspectes: valors, passat històric, el mar, la seva gent, els seus costums i tradicions, els seus monuments i tot allò que sigui inherent a la població.

Hi haurà tres categories per a cada gènere: categoria adults, categoria juvenil i categoria infantil, amb dos premis per a cada categoria i per a cada gènere. Així, els premis seran:

Poesia
1r. Premi Adults a partir de 18 anys: 120 € i Flor Natural.
2n. Premi Adults a partir de 18 anys: 80 € i Flor Natural.
1r. Premi Juvenil de 12 a 18 anys: 60 € i Flor Natural.
2n. Premi Juvenil de 12 a 18 anys: 40 € i Flor Natural.
1r. Premi Infantil de 5 a 11 anys: lot de llibres i Rosa de Pitiminí.
2n. Premi Infantil de 5 a 11 anys: lot de llibres i Rosa de Pitiminí.

Narrativa
1r. Premi Adults a partir de 18 anys: 120 € i Flor Natural
2n. Premi Adults a partir de 18 anys: 80 € i Flor Natural
1r. Premi Juvenil de 12 a 18 anys: 60 € i Flor Natural
2n. Premi Juvenil de 12 a 18 anys: 40 € i Flor Natural
1r. Premi Infantil de 5 a 11 anys: lot de llibres i Rosa de Pitiminí
2n. Premi Infantil de 5 a 11 anys: lot de llibres i Rosa de Pitiminí

Les obres presentades han de ser originals i inèdites. No podran haver estat premiades en cap altre concurs. En la categoria de poesia, les obres tindran una extensió mínima de 10 versos. La mètrica és lliure. En el cas de la narrativa, no hi ha límit d’extensió. Les obres poden ser escrites en català o bé castellà.

Cada obra, sigui prosa o poesia, haurà de portar el títol corresponent i haurà d’anar signada amb un pseudònim. Les obres s’hauran de presentar a la Casa de Cultura (Avinguda Pelegrí, 8), de dilluns a divendres i de 10 h a 19 h. La data màxima de presentació serà el dia 26 d’abril.

El jurat estarà format per la directora de la Biblioteca de Tossa, Carme Estévez, l’historiador Mario Zucchitello, i la redactora de la Revista Recvll de Blanes, Mònica Rabassa. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el dissabte 6 de maig a les 7 de la tarda a l’acte que tindrà lloc a la Plaça d’Armes de la Vila Vella.