El Parc Mediambiental de la Selva s'omple durant la jornada de portes obertes

La pluja del dissabte no va passar factura

Una gran afluència de visitants va participar a la 3a jornada de portes obertes al Parc Mediambiental de la Selva, que es va celebrar dissabte passat al matí. Tot i el mal temps de dissabte, van ser moltes les famílies que van participar d’aquesta jornada organitzada pel Consell Comarcal de la Selva i NORA SA.

La jornada es va inaugurar a les deu del matí amb una roda de visites i tallers als diferents espais del parc. Entre els tallers que s’hi havien programat en la primera part de la jornada hi havia: “La deixalleria i l’embarbussament de les deixalles. Visita i joc exterior”; “La història de Can Barromba i el joc de les RRR. Xerrada i joc interior” “La planta de compostatge i l’abocador clausurat. Visita guiada a les instal•lacions, taller de joguines elèctriques modificades.”

Seguidament es va fer una sessió tècnica sobre l’ús del compost amb explicacions sobre com aplicar el compost i trucs per ser un bon compostaire, a càrrec del mestre jardiner Fermí Lucas. Un cop va finalitzar la sessió tècnica es va fer una mostra de joguines modificades dels Luthiers drapaires, una mostra d’invents que combinen la imaginació i l’electrònica. La vintena d’infants que van participar a aquesta matinal varen quedar encantats amb aquest taller.
En la part final de la jornada es va instal·lar un inflable amb tobogan per als més petits, vermut concert per als més animats amb música brasilera i piscolabis per a tothom.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que va participar a la Jornada, va agrair a tots els assistents la seva participació i va recordar que “molts veïns de la comarca de la Selva van poder visitar el parc mediambiental en els dos anys anteriors i van quedar molt sorpresos de la funció d’aquest espai i del que s’hi està duent a terme”. En aquest sentit, Balliu va destacar que “la jornada d’aquest any pretén això, apropar una mica més el parc a tots els ciutadans de la comarca perquè coneguin i sàpiguen quines són les funcions d’aquest espai comarcal”.

De fet, tal com ha continuat Balliu, les activitats que s’hi ha organitzat, no només aquest any sinó també en les edicions anteriors, són pensades per a tots els públics, perquè pugui participar-hi tota la família. Paral·lelament, també estan pensades per a entitats interessades en el medi ambient, responsables municipals, tècnics i regidors, així com empreses del sector.