El PSC de Palafrugell presenta el nou cartipàs sense el PDeCAT

L'alcalde, Juli Fernández, aposta per governar en minoria

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha presentat el nou cartipàs després de la renúncia del PDeCAT a seguir al govern per la falta d'entesa. Aquest dijous ha explicat que es veu "capaç" i "amb força" per acabar els dos anys que queden de legislatura governant en minoria i aconseguint acords puntuals amb la resta de partits amb els temes de ciutat. Ara bé, no tanca la porta en un futur a trobar un nou soci de govern. "Si més endavant es donen les condicions per buscar un acord més sòlid ho treballarem però de moment el millor que podem fer és començar a caminar amb aquesta nova estructura de govern", ha afirmat.

Segons el nou cartipàs, Juli Fernández manté Economia i Hisenda i dirigirà una nova àrea, anomenada Estratègia de Ciutat, amb la que coordinarà iniciatives que impliquen diferents àrees municipals.

Es redueixen les tinences d'alcaldia, que passen de tres a dues. Seran pel regidor Xavier Rocas (PSC), que assumirà la "macroàrea" d'Educació i Cultura, i per a Guillem Genover (Entesa), que assumirà Promoció Estratègica del Sector Industrial i Museu del Suro.

La resta de canvis es corresponen a la redistribució de les àrees que han deixat els edils del PDeCAT després de la seva sortida. Judit Zaragoza, assumirà Règim Interior i Seguretat Ciutadana; Joaquim Vencells, Esports i Mitjans de comunicació; Margarita Mauri, s'encarregarà de Benestar i Acció Social, Promoció Econòmica i Ocupació; Xavier Rangel serà el responsable de Territori i Espai Públic, i Vanesa Palacios, Cooperació, Noves Tecnologies, Participació Ciutadana, Joventut i Esdeveniments.

Per la seva banda, el regidor d'Unió, Lluís Pujol, continua a l'equip de govern i assumirà Protecció civil, Mobilitat, Via pública i Civisme.

D'altra banda, es deleguen les competències de coordinació política dels següents àmbits: Administració General (Judit Zaragoza), Economia i Hisenda (Juli Fernández), Territori i Obres (Xavier Rangel), Serveis a les persones (Margarita Mauri) i Seguretat Ciutadana (Judit Zaragoza).

Amb aquest reajust, ha destacat Fernández, també es produeix un estalvi econòmic de 51.000 euros anuals en concepte de salaris, ja que es passa de 13 regidors a 9.

ERC tindrà el llistat de condicions la setmana vinent

ERC, amb set regidors, és la segona força més votada –té els mateixos regidors que el PSC- i la principal a l'oposició. Com ja va anunciar en el ple de dimarts passat, estan oberts a "parlar" amb un govern alternatiu amb el PDeCAT o a ser socis amb el PSC però s'hauran de donar un seguit de condicions que estan discutint a nivell intern, segons ha explicat el seu portaveu, Josep Piferrer. "No tenim pressa i estem reflexionat però a principis de la setmana vinent ho tindrem perfilat", ha afirmat. També ha reiterat que el partit que vulgui "recollir-li el guant" haurà de comprometre's a posar "el comptador a zero" perquè no estan disposats a seguir el que s'ha vingut fent fins ara. El que també tenen clar els republicans és que l'Ajuntament de Palafrugell no pot governar durant dos anys amb minoria perquè el PSC necessitarà suports per prendre decisions.

En les darreres eleccions municipals el PSC i ERC van treure 7 regidors cadascun; CiU, 5 però des de dilluns hi ha els 4 del PDeCAT i el regidor restant d'Unió que ha demanat poder formar grup propi, i Entesa per Palafrugell i Ciutadans, cadascun amb 1 regidor. En total, 21 regidors.