A presó dos lladres que van atracar amb una escopeta un estanc de Riudellots i una benzinera de Llagostera

Els detinguts acumulen diversos antecedents per fets similars

Els Mossos d'Esquadra han detingut els autors de dos robatoris que van tenir lloc a Llagostera (Gironès) i Riudellots de la Selva el mes de febrer. El primer d'ells va ser el dia 13, a una benzinera de Llagostera.

Els fets es van produir cap a les nou del vespre quan dues persones -que anaven amb un casc per ocultar la cara- van intimidar el treballador amb una escopeta. Van marxar de la benzinera amb un botí de 90 euros i van produir danys materials a la caixa registradora.

Pocs dies després, el dia 26, van tornar a actuar a Riudellots de la Selva. Era un diumenge i ho van fer a ple dia. Els dos homes van entrar a un estanc, novament portant casc de moto, i van amenaçar la treballadora amb l'escopeta. En aquest cas, el botí va ser més suculent. Van marxar de l'establiment amb 1.000 euros en efectiu, es van endur un terminal informàtic, una pantalla d'ordinador i una impressora.

A l'hora de fugir, la dependenta va sortir de l'estanc per intentar aturar-los. Els lladres van disparar un tret a terra i restes del paviment van saltar i van ferir la dona de forma lleu.

Dos casos relacionats

Els agents, que ja estaven investigant el primer cas, de seguida van trobar prou indicis per relacionar els dos robatoris. En ambdós casos, els lladres anaven amb cascs de moto i havien usat el mateix tipus d'arma per intimidar els treballadors.

Amb l'ajuda de diverses imatges i testimonis, els mossos van identificar el vehicle amb el que els lladres haurien fugit després de cometre els dos atracaments. Això va portar la policia a identificar un dels possibles autors, un veí de Llagostera.

Els investigadors van fer una vigilància a aquesta persona i van veure que es relacionava amb un home que coincidia amb la descripció que tenien els mossos. En aquest cas, el sospitós era un home de Cassà de la Selva.

Després de valorar tots els indicis, el matí del 21 de març la policia va interceptar i arrestar el primer dels autors, un home de 37 anys. El mateix dia, els mossos detenien a Cassà de la Selva el segon autor, un home de 39 anys. Se'ls imputen dos delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d'armes i una falta de lesions.

Els investigadors també van registrar la casa d'un d'ells (amb el preceptiu permís del jutjat) i hi van trobar, entre altres objectes, els cascs que havien utilitzat per fer els robatoris i l'escopeta.

Els detinguts, que tenen diversos antecedents per fets similars, han ingressat a presó després de declarar davant del jutge.