Comencen les obres d'ampliació del servei d'urgències del Trueta

La primera fase dels treballs, valorats en 3,6 MEUR, s'allargarà vuit mesos

L'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital Josep Trueta de Girona comença a caminar. L'empresa adjudicatària dels treballs, CRC Obras y Servicios SL, ha iniciat aquesta setmana els treballs, valorats en 3.622.590 euros. Les obres es faran per fases per tal de compatibilitzar-les amb l'activitat assistencial.

El servei es va posar en funcionament fa 33 anys i només s'hi han fet dues reformes. Actualment disposa de nou boxos amb capacitat per a 13 pacients. Un cop acabades les obres, hi haurà un total de 23 boxos (8 dels quals es poden convertir en dobles si és necessari), 12 punts d'observació monitoritzada i 4 punts d'atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia amb cinc punts d'atenció i l' àrea de triatge.

Tot plegat es materialitzarà amb una ampliació que permetrà gairebé doblar la superfície actual. Per fer-ho, les obres s'han dividit en fases. La primera consistirà en l'adequació dels espais alliberats amb el trasllat del laboratori clínic al Parc Hospitalari Martí i Julià.

L'actuació també ha obligat a traslladar en un altre espai, dins del mateix Trueta, el laboratori d'analítiques urgents. Un cop acabada aquesta part, el servei d'urgències es traslladarà a aquest sector i es deixaran lliures les actuals dependències per continuar les obres. Aquesta part s'allargarà vuit dels 25 mesos en què està prevista la reforma.

Un centre de referència

El centre de referència atén diàriament uns 200 pacients que al llarg de l'any s'enfilen fins als 70.000. Part dels usuaris atesos arriben derivats d'altres hospitals o centres d'atenció primària de la Regió Sanitària de Girona. Gairebé el 20 % dels atesos acaben ingressant al centre hospitalari.