Navata reclama una solució per a la perillosa cruïlla de la variant d'Ordis

El 9 d'abril tallaran la variant

Navata n'està tipa de topades a la cruïlla de la variant d'Ordis i Borrassà, a la A-26, i vol una solució per aquest punt perillós. Els seus veïns hi passen cada dia i reclamen seguretat. Per això, han decidit mobilitzar-se. La primera protesta tallarà la carretera el diumenge 9 d'abril però n'hi haurà més el 7 de maig, el 4 de juny i el 2 de juliol.

L'alcalde del municipi, Jaume Homs, diu que la iniciativa l'ha liderat l'Ajuntament de la població però hi ha convidat a tots els municipis veïns afectats. Homs afirma que han fet reunions amb representants del Ministeri de Foment a Girona i que "ens consta que hi estan treballant" però remarca que, per ara, no hi ha ni diners ni cap document sobre la taula.

"El que volem és que hi hagi ressò i pressionar perquè se'ns faci cas perquè des de Foment ja són conscients que és una cruïlla perillosa", assegura l'alcalde. De fet, ja els han fet saber que faran mobilitzacions. De moment i tal i com ha avançat aquest dimarts el setmanari l'Empordà, han establert aquest calendari, que preveu tallar la carretera un diumenge de cada mes fins que s'atengui la seva demanda.

No tenen dades exactes de la sinistralitat de la via però les topades, diu l'alcalde, són habituals. Homs admet que la solució difícilment pot passar per fer-hi un giratori però que una cruïlla a diferents nivells podria resoldre la problemàtica. De moment, però, el Ministeri no té res sobre la taula. Per això, els veïns del municipi liderats per l'Ajuntament s'han proposat situar el problema a la llista de prioritats del govern espanyol, titular de la via.