La informació que Muradàs va enviar a Bassols eren documents públics

En cap cas es tractava d'informació classificada ni privilegiada

La setmana passada, el diari 'El País' reproduïa part del sumari del cas 3% que esquitxa l'empresari Josep Manel Bassols i apuntava que Muradàs li havia facilitat informació "confidencial" d'alguns ajuntaments on l'empresari tenia interès en concursar per fer-se amb obres públiques. Concretament, es referia a els casos de Llinars del Vallès i Tarragona. Un informe de la Guàrdia Civil considera que l'actuació de Muradàs "pot constituir un delicte de tràfic d'influències".

En un primer comunicat divendres passat, la tinenta d'alcalde ja va negar cap vinculació amb aquest cas i va defensar que no era "conscient" d'haver enviat cap tipus d'informació "classificada". A més, es comprometia a donar més explicacions de la seva relació amb Bassols aquesta mateixa setmana.

Les explicacions de Muradàs

Aquest dilluns ha reconegut que coneixia Bassols des del 2011 i que hi va coincidir durant la campanya electoral a la capital gironina. "Formava part de l'equip de Convergència i de Carles Puigdemont", detalla. Poc després, quan ella estava treballant al Departament de Governació com a subdirectora, l'empresari la va trucar per demanar-li informació sobre alguns ajuntaments. "Em va dir que es volia presentar a algun concurs en aquell municipi i com que es deia que amb la crisi els ajuntaments estaven tan malament volia informació", ha manifestat.

Muradàs, però, afirma que han passat cinc anys i que no recorda exactament de quins ajuntaments van parlar. El que sí remarca és que, en tot cas, la informació que li va fer arribar era "pública". "El vaig remetre al web del Municat on hi ha tot de dades socioeconòmiques dels ajuntaments que és consultable per a tothom", indica. Ara bé, i segons el relat de Muradàs, l'empresari li va demanar si li podia enviar directament la informació per no haver d'anar-la a buscar a Internet. I això és el que reconeix que va fer, almenys, en una ocasió.

"En tot cas li vaig enviar el document des del meu correu de la feina, amb total transparència", manifesta Muradàs, que assegura que fins que no s'ha destapat el seu cas al sumari no recordava que havien tingut aquella comunicació.

"Estic tranquil·líssima"

La cinquena tinent d'alcalde ha aclarit que cap jutge l'ha citat a declarar i que, més enllà del que ha conegut per la premsa, no ha tingut cap accés al sumari que la vincula amb l'empresari investigat. Per això, afirma estar "tranquil·líssima". "No tinc res a amagar, poden mirar el que vulguin; no he enviat cap informació confidencial ni conscient ni inconscientment", ha subratllat.

Muradàs, que milita a Demòcrates, afirma que no pensa prendre cap decisió política i continuarà endavant amb les seves responsabilitats públiques.