Muradàs apareix en el sumari del ''cas 3%'' i la CUP Girona demana explicacions

La formació reclama a Madrenas que prengui mesures

La CUP-Crida per Girona ha reclamat a la 5a tinenta d’alcalde de Girona, Isabel Muradàs (CiU), que doni explicacions públiques davant la notícia apareguda avui a El País que el seu nom figura al sumari del cas del 3%. El grup municipal sol·licitarà una Junta de Portaveus extraordinària per tal que el govern ofereixi tota la informació que tingui respecte a la investigació, i doni les explicacions pertinents del cas de Muradàs i d’altres casos que en els darrers dies han aparegut als mitjans.

En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona ha advertit que segons com avanci la investigació i quines siguin les explicacions que ofereixin els membres del govern, es plantejarà de demanar dimissions. La formació ha reclamat a Marta Madrenas que prengui mesures, especialment després que ahir a la seva conferència assegurés que al seu projecte “no hi caben aquestes pràctiques”, en referència a la corrupció.

La formació ha recordat que “a l’Ajuntament de Girona, com a la resta d’institucions públiques, no hi ha lloc per a la corrupció i les males pràctiques”, i ha reafirmat la seva aposta per un model de gestió a les administracions “ètic, transparent i fet amb vocació de servei públic”.

Informadora

En les informacions publicades, Josep Manel Bassols, un dels constructors investigats en el cas del 3%, comptava amb un informant de gran ajuda a la Generalitat que li transmetia informació confidencial sobre ajuntaments catalans. Així ho demostra el sumari del cas, que revela com Bassols aconseguia a través d'Isabel Muradàs —llavors subdirectora al Departament de Governació— dades econòmiques sobre els municipis en els quals aspirava a aconseguir adjudicacions.