Muradàs nega qualsevol vinculació amb el cas 3%

Diu que no és "conscient" d'haver enviat informació "classificada"

La tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs (CiU), ha negat cap vinculació amb el cas 3% per defensar-se de les publicacions que l’acusen d’haver enviat informació a l’empresari investigat Josep Manel Bassols sobre ajuntaments on podia aconseguir adjudicacions d’obres. Muradàs ha afirmat no tenir consciència d’haver fet arribar informació sensible o classificada a ningú del Departament de Governació quan n’era subdirectora.

Segons publica 'El País', el sumari del cas 3% revela que la cinquena tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, hauria estat passant informació a Bassols sobre ajuntaments on l'empresari tenia interès en aconseguir adjudicacions. En aquell moment, Muradàs era subdirectora d'Estudis i Coordinació de la Direcció General d'Administració Local.

El sumari descriu com Muradàs facilitava "informació confidencial" a l'empresari investigat. Era una informació detallada sobre l'estat de comptes de diversos ajuntaments. En concret, i segons publica 'El País', hauria passat informes sobre Llinars del Vallès, l'ajuntament havia tret a concurs una obra per valor de 4,8 MEUR. En un correu electrònica el 30 d'abril del 2012, l'empresari la convidava a dinar i li demanava que l'informi sobre l'estat dels pressupostos d'aquest municipi.

L'empresari hauria recorregut també a Muradàs per conèixer informació sobre el consistori de Tarragona. El sumari recull un altre correu electrònic de l'empresari el 24 de març on li demana informació sobre aquest ajuntament. Muradàs contesta pocs dies més tard –el 9 d'abril- amb un arxiu word sota el nom de 'Tarragona2010.doc' on, segons el sumari, "es desglossa l'estructura econòmica dels pressupostos, els ingressos i despeses corrents, l'estalvi pressupostari, la inversió, el deute i el romanent de tresoreria de la ciutat.

Un informe de la Guàrdia Civil considera que l'actuació de Muradàs "pot constituir un delicte de tràfic d'influències".

Bassols ha estat alcalde d'Anglès (Selva) i en els darrers dos anys se l'ha detingut tres cops. Com a delegat a Catalunya de l'empresa Oproler, havia concursat en una ocasió en una obra de l'Ajuntament de Girona (posterior a 2012) però no va aconseguir guanyar el concurs. Des de l'Ajuntament de Girona han confirmat que mai s'ha adjudicat cap obra a aquesta empresa.

Fonts del govern de la ciutat han demanat "cautela" davant la informació publicada, que afectaria la seva gestió com a subdirectora a la Generalitat i no la tasca de regidora a l'Ajuntament de Girona.

Diversos càrrecs a l'administració pública

Muradàs militava a Unió Democràtica de Catalunya (soci de CDC fins al 2015) i ho fa ara a Demòcrates de Catalunya. És regidora des del 2011, quan va accedir a l'Ajuntament de Girona en la candidatura encapçalada per Carles Puigdemont.

Actualment Muradàs treballa a la Universitat de Girona i també havia estat cap de gabinet de presidència a la Diputació de Girona durant el mandat de l'alcalde de Platja d'Ara, Joan Giraut (també d'Unió). Entre d'altres càrrecs, havia estat també la directora dels serveis territorials de Governació a Girona i diputada al Parlament de Catalunya. Després de la sortida de Carles Puigdemont de l'alcaldia de Girona per presidir la Generalitat, va ser alcaldessa en funcions durant pocs dies.